5-ий день Олімпіади. Чим відзначилися українські спортсмени

1440 0
27-річна львівська санкарка Олена Стецків посіла 22-ге місце.
Фото: Юрій Турянський

Фото: Юрій Турянський

Сьогодні, 8 лютого, олімпійська збірна України змагалась аж у 6-ти дисциплінах. Нарешті на Олімпійських іграх-2022 зміг виступити фігурист, який був змушений пропустити командні змагання через позитивний тест на коронавірус. Чим ще запам’ятався 5-й олімпійський день у Пекіні – розповідає у своєму блозі голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський.

Фігурне катання

Сьогоднішній олімпійський день розпочався для України з короткої програми чоловіків одиночників у фігурному катанні. Власну програму показав українець Іван Шмуратко. На жаль, перед початком Олімпіади 20-річний фігурист здав позитивний тест на коронавірус, через що не зміг представляти «синьо-жовтих» у командних змаганнях.

Судді оцінили виступ Івана Шмуратка в 78.11 балів – це дає можливість спортсмену вийти на лід Олімпійських ігор і в довільній програмі. Віримо й уболіваймо разом за Івана Шмуратка 10 лютого.

Сноубординг

Сьогодні відбулися змагання зі сноубордингу в паралельному гігантському слаломі серед жінок, де Україну представила Аннамарі Данча. Для 31-річної спортсменки це вже 4 Олімпійські ігри. Сноубордистка не зуміла пробитися до 1/8 фіналу. Аннамарі показала 26-й результат, а для потрапляння до плей-оф потрібно було потрапити до 16-ки кращих.

Виступ Данчі міг не відбутись через проблеми із тестуванням на коронавірус. Лише завдяки оперативній реакції Олімпійської комісії України на ХХІV зимових Олімпійських іграх вона змогла вийти на старт.

Гірськолижний спорт

Український гірськолижник Іван Ковбаснюк продовжує покращувати результати своїх виступів на цьогорічній Олімпіаді. Сьогодні на сніговій трасі олімпійського кластера в Янцині розіграли комплект нагород у супергіганті. Ковбаснюк посів 32-ге місце в підсумковому протоколі з результатом 1:25.56. Варто відзначити, що це краще досягнення українських спортсменів у цій дисципліні за останні чотири Олімпіади.

Лижні гонки

Взяли участь у змаганнях із цієї дисципліни українські лижниці Валентина Камінська, Марина Анцибор, Вікторія Олех. Вони не змогли подолати кваліфікацію у спринті вільним стилем. Анцибор з результатом 3:33.80 фінішувала 54-ою. Вікторія Олех (3:42.78) та Валентина Камінська (3:44.10) відповідно посіли 69 та 70 місця серед 91 спортсменок. 30 найкращих спортсменок продовжать боротьбу за медалі. Анцибор була найкращою серед українок і у скіатлоні.

Біатлон

На біатлонному стадіоні в китайському Чжанцзякоу продовжилися змагання з біатлону. Сьогодні відбулась чоловіча індивідуальна гонка. У складі збірної України найкращим став Дмитро Підручний, який із трьома промахами у пасиві посів 18 місце. Артем Прима не закрив чотири мішені і став 37-м, а Антон Дудченко та Богдан Цимбал не потрапили навіть у 40 кращих біатлоністів змагань. Змагання з біатлону продовжаться 11 лютого спринтом у жінок.

Санний спорт

У санно-бобслейному центрі Сяохайто завершився 3-й заїзд жінок в одномісних санках. На жаль, він склався не найкраще для львів’янки Олени Стецків. 27-річна санкарка після двох учорашніх заїздів перебувала на 19-му місці, зберігаючи хороші шанси пройти до фінального заїзду, де сьогодні змагались 20 найкращих санкарок.

У підсумку Олена посіла 22-ге місце. І це найкращий результат львівської спортсменки на Олімпійських іграх, у яких вона брала участь. У Сочі-2014 Олена стала 26-ю, а у Пхьончхані-2018 – 28-ю. Ще одна українка, 18-річна кременчанка Юліанна Туницька, фінішувала 21-ою. Всього у змаганнях жінок виступало 35 спортсменок.

Розклад на завтра, 9 лютого, (6 комплектів медалей):

  • 05.45 – Фристайл. Чоловіки, бігейр.
  • 07.45 – Гірськолижний спорт. Жінки, слалом.
  • 09.50 – Сноуборд. Жінки, крос.
  • 10.00 – Лижне двоборство. Чоловіки, малий (нормальний) трамплін + гонка 10 км.
  • 15.20 – Шорт-трек. Чоловіки, 1500 метрів.
  • 15.35 – Санний спорт. Чоловіки, сани-двійки.

 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!