Без колишньої «величі». Сьогодні світу показали старіючого діда, а не «сильного царя»

5034 0
Ймовірно, в оточенні путіна уже визріває питання про його заміну.
Фотокадр із виступу путіна 9 травня, 2022 рік

Фотокадр із виступу путіна 9 травня, 2022 рік

На параді до Дня перемоги 9 травня путін виглядав згорбленим і втомленим, без колишнього запалу і величі. Його час правління, очевидно, добігає кінця, зазначає голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак. 

Згорблений (дивиться здебільшого під ноги), з тремором рук (кілька секунд не міг розкрити листок з текстом), з набряклим обличчям (впевнений, що це ще воно максимально загримоване)... Не знаю, яку «велич» побачили в путіні росіяни, але виглядає він препаскудно. І це, до речі, може слугувати фактором, який сподвигає російські еліти шукати йому заміну. Бо їм же треба мати «сильного царя», а не оце-от.

Читайте також: 10 причин, чому перемога України важлива для світу 

Навіть за радянських часів генсеки політбюро, як тільки втрачали фізичну форму, дуже швидко згорали – Андропов пішов на той світ в 70, Черненко – в 73. Щоправда, Брєжнєва, який переніс інсульт і двічі просився у відставку, політбюро років три не відпускало, бо ніяк не могло розібратися у внутрішніх інтригах. Поки той не помер. Але в ті часи було легше тримати інформаційну картинку – досить було публікувати передовиці у «Правді» і «Труді», не випускаючи Леоніда Ілліча, який без папірця нічого не міг сказати, на люди. А зараз же всі вимагають щоденного підтвердження, що путін ще живий. Та й відсторонення Ельцина відбулось тоді, коли той почав втрачати фізичну форму і цього вже не можна було приховати.

Сьогодні світу показали різко старіючого діда. Без колишнього запалу і без колишньої величі. Думаю, і таймінг параду було скорочено саме з тієї ж причини – щоб головний герой зміг це фізично витримати. Тому я схиляюсь до сценарію, що в його оточенні уже визріває питання про заміну путіна. Питання лише часових рамок. Це буде до року, чи лічені місяці. Нам би, звичайно, чим швидше.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!