Що модно цієї весни. Кілька порад, як підібрати собі гардероб

33364 0
Свої переконання жінка транслює через образ. Прихильниця інтелектуальної моди робить ставку на розум і завжди зацікавиться річчю з незвичайним, асиметричним чи об’ємним кроєм.
Фотоколаж Наталі Берези

Фотоколаж Наталі Берези

Прийшла весна, а з нею – і бажання виглядати особливо стильно. Львівська стилістка Наталя Береза радить підлаштувати свій гардероб під весняну погоду, свій настрій та нові життєві завдання. 

Читайте також: Модним бути легко, а стильним – ні або Як вдягаються львів'янки

Те, що ми одягаємо і як презентуємо себе, розповідає оточуючим про те, хто ми є. І це не дивно, бо мода – одна з найдавніших форм спілкування, а найголовніше – це спосіб, за допомогою якого ми не тільки говоримо з іншими, а й із собою. Саме тому поняття моди надзвичайно тісно пов’язане з психологією. 

Останнім часом ми все частіше чуємо про інтелектуальну моду. Інтелектуальна мода виникає із розуміння нашого часу, тобто сучасності. Це, по суті, нова модель світогляду, яка диктує небажання бути простим споживачем, пасивним спостерігачем реальності.

Досить довго інтелектуальна мода хоч і користувалася увагою, все ж залишалася більше авангардом, аніж мейнстримом.

Але світ змінюється. Сучасна жінка домагається свого за допомогою розуму, цілеспрямованості, винахідливості і працьовитості, а зовсім не за допомогою кокетливої посмішки чи облягаючої сукуні з глибоким декольте.

Свої переконання вона транслює через свій образ і вибір речей: нічого відвертого, нічого кричущого, нічого супероблягаючого. Однак, попри все, вона у будь-якій своїй життєвій ситуації виглядає доречно, тому що усвідомлює свої ролі (жіночна дружина, активна мама чи ділова жінка та ін.)    

Започаткували smart  fashion японські та бельгійські дизайнери, які працювали в авангардному ключі: Йоджі Ямамото, Мартін Маржьела, Анн Демельмейстер, Дріс ван Нотен, Іссі Міяке, Рей Кавакубо та інші.

Це вони ввели в ужиток ключові деталі, на яких до сьогодні тримається інтелектуальна мода: складний крій, деконструкція, обсяг і гіпероб'ем, нейтральна колірна гамма, асексуальність, багатошаровість, складні поєднання тканин і принтів.

Прихильниця інтелектуальної моди робить ставку на розум і завжди зацікавиться річчю з незвичайним, асиметричним чи об’ємним кроєм. 

Яке відношення мають ці тези до базового весняного гардеробу?

А те, що зараз створювати власну капсулу – це не лише для власної зручності, економії і відповідального споживання, а насамперед – задля самоусвідомлення.

Колекції весна/літо 2021 року через відомі всім нам причини не були вражаючими.

Однак все ж можна виділити основні тенденції:

  • ахроматичні чорно-білі образи;
  • широкі штани (палаццо, кльош, беггі і слаучі);
  • напівпрозорі сукні максі;
  • спідниця-олівець + куртка бомбер;
  • бралети (короткі відкриті топи);
  • накидки-кейпи;
  • сріблясті сукні та костюми суцільно вкриті блискітками;
  • різноманітні вирізи;
  • худі та олімпійки+елегантні сукні чи спідниці;
  • фактури а-ля рибальська сітка;
  • принт смужка у найнесподіваніших його проявах.

Про те, що входить до базового гардеробу я писала вже неодноразово. Просто підлаштуйте все під весняну погоду, настрій та ваші життєві завдання.

Хотілося б наголосити на тому, що все-таки мода йде в напрямку природності: пора забувати про сильний неприродній макіяж, ідеально рівні лінії брів, досконалі локони, кольорові нафарбовані нігті, штучні вії та губи. А ще – час переходити на світлу сторону: обирайте світле взуття та одяг. Білі човники підійдуть тепер не лише для весільного образу.

Як стиліст маю застерегти, що світлий колір у поєднанні з темним візуально додає об’єму. Тому одягайте світле у тій частині фігури, яка є більш стрункою (широкі плечі та вузькі бедра – світлий низ, широкі бедра та вузькі плечі – світлий верх). Крім того, світлі відтінки завжди гарно підсвічують портретну зону. З ними ми виглядаємо більш свіжо та молодо. Також актуальною залишається нейтральна кольорова гама. Монохроми, де всі елементи образу – в одному кольорі та його відтінках, завжди підвищують рівень стильності.

Варто розуміти, що коли ви одягаєтеся вранці на роботу і це вам дуже легко зробити – швидше за все щось тут не так. Чи подумали ви про ваші завдання, про цікаві поєднання, аксесуари, фігуру, кольори? Чи доклали зусиль, щоб зробити собі зачіску та макіяж?

Мода – це своєрідний куратор сучасної культури. Ми можемо бути її пасивними спостерігачами, а можемо докласти інтелектуальних зусиль, щоб вона поглянула і на нас.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!