Транспортний колапс на Стрийській. Чи справді там потрібна виділенка

10628 0
Під час карантину, коли громадський транспорт працює в обмеженому режимі, над нами всіма вирішили поставити черговий експеримент, виділивши постійні окремі смуги для громадського транспорту на ключових магістралях виїзду з міста.
Фото: Тарас Чолій

Фото: Тарас Чолій

Учора на вулиці Стрийській (нижче відео) львів’яни змушені були годинами стояти у заторі. Натомість виділена смуга для громадського транспорту була порожня – автобуси проїжджали раз на 5-10 хвилин. У міській комісії з безпеки дорожнього руху Tvoemisto.tv повідомили, що переглянуть рішення про виділену смугу на Стрийській, адже виявили недоліки проєкту.

Однак подібна ситуація з заторами у Львові є і на інших вулицях. Підприємиця Оксана Новікова – про транспортні експерименти над львів’янами в час карантину та чому це все може відбитися на здорожчанні цін на товари й послуги.

Давайте знайомитися: я водійка з 22-річним стажем, власниця пекарні у Львові, мама особливої дитини і живу в передмісті.  Я звикла організовувати своє життя керуючись принципами суспільного блага та логіки. І я не можу мовчати, коли поряд зі мною відбуваються щось неадекватне.

Цього разу це стосується транспортного колапсу у місті.

Організація руху в місті і на окружній ніколи не була навіть на мінімально зручному для мешканців рівні! Завжди казала, що той, хто цим займається, просто ненавидить людей, намагаючись ускладнити їм життя. Але на цей раз вони перевершили самих себе. Під час карантину, коли громадський транспорт працює в обмеженому режимі, над нами всіма вирішили поставити черговий експеримент, виділивши постійні окремі смуги для громадського транспорту на ключових магістралях виїзду з міста. Львів перетворюється на Київ за довжиною заторів.

Читайте також: «Кримська перепічка у Львові». В часи кризи на перший план виходять родина, друзі, розмови

Думаю, мало хто з вас їздить Львовом в авто просто покататися. Купа службового транспорту постійно обслуговують місто та його мешканців, ми всі залежимо від авто, логістичні витрати вже давно стали дуже суттєвою витратою бізнесу. Зараз витрати зростуть в рази, що призведе до росту цін на товари й послуги. Як і викиди СО2 в атмосферу.

Мені цікаво, коли пропонують зміни в організації руху, хтось взагалі аналізує наслідки цих нововведень? Хто буде відповідати за чергові експерименти та некомпетентні рішення? Місто продовжує витрачати наші податки на черговий «театр абсурду».

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто»

 

 

Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто»  це медіа, якому справді можна довіряти.

Якщо Вам подобається те, що ми робимо  долучайтеся до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!

Що отримають члени спільноти Tvoemisto.tv:

  • ексклюзивні e-mail розсилки
  • доступ на спеціальні закриті події для Спільноти
  • можливість голосувати за теми матеріалів та публічних дискусій, які планує редакція
  • можливість стати експертом «Твого Міста»
  • ексклюзивне друковане видання з доставкою додому/в офіс (щодвамісяці)
  • у майбутньому – знижки у мережі партнерів «Твого Міста».

 

Підтримати Tvoemisto.tv можна за посиланням. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!