Як виступ Христини Пограничної на Олімпіаді зламав систему

45591 0
Про тяжку працю і горіння справою Христини ходять легенди.
Фото: Управління молоді та спорту ЛОДА

Фото: Управління молоді та спорту ЛОДА

Дарія Гірна, львів'янка та журналістка, говорить про те, чому цього року під час Олімпіади 2020 у Федерації гімнастики України відбувся історичний злам. І які прецеденти повпливали на це. На її думку, відтепер покладено старт здорового конкурентного середовища між школами гімнастики в Україні і прозорих правил «одних для всіх» всередині Федерації.

Львів'янка Христина Погранична увійшла у десятку найкращих на Олімпійських іграх на змаганнях з художньої гімнастики.

Як людина, яка 11 років провела в цьому спорті, має посвідчення КМС і до 15 років пов‘язувала своє майбутнє з гімнастикою, не можу промовчати в цей прекрасний день. Бо залишаюся великою вболівальницею і фанаткою цього виду спорту.

По-перше, Росія програла Олімпійські ігри у багатоборстві. Росіянки поступилися ізраїльтянці. Припускаю, що це бумеранг за нашу Ганну Бессонову, в якої двічі, під впливом Росії, забирали заслужене золото Олімпіади. В Афінах, а потім Пекіні. 

Але це не єдиний злам системи. 

Дев’яте місце Олімпійських ігор 2020 посіла львів‘янка Христина Погранична. Про тяжку працю і горіння справою Христини ходять легенди. Це вихованка львівської тренерки Ірини Рудої. І це ще та перемога, бо вперше за довгий час гімнастка, яка тренується у Львові в звичайній спортивній школі, випередила колегу зі Школи Дерюгіних, яка посіла десяте місце. 

Це великий прецедент і сподіваюсь він покладе старт здорового конкурентного середовища між школами гімнастики в Україні і прозорих правил «одних для всіх» всередині федерації.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!