Чому потрібно повернути пішохідний перехід на площі Соборній

3383 1
Вантажівка, яка збила жінку на пішохідному переході, не була обладнана необхідними дзеркалами, що і стало причиною трагедії.
Фото: Google-maps

Фото: Google-maps

Рішення про закриття переходу на площі Соборній варто переглянути, вважає начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова.

Перехід на Соборні по кілька разів на день використовує Ірина Царук. Уперше, коли я побачила, як вправно вона пересувається зовсім непристосованим для візків містом, то побігла за нею і наздогнала, щоб познайомитись. Ірина є тренером-наставником у шпиталі на Чехова, вчить користуватись візком тих, хто сідає в нього після травми. Цей перехід – частина її щоденного маршруту. Не будучи експертом в транспорті, вона написала мені свою думку про закриття цього переходу, яка збігається з думками кількох людей, для яких безпека руху є професією і однією з цілей в житті.

Нагадаю, що в середу міська комісія з безпеки руху з подання депутата Юрія Кужелюка 12 проти 6 проголосувала за закриття пішохідного переходу на площі Соборній, пославшись на загибель місяць тому жінки від наїзду вантажівки. Додам, що ця вантажівка не була обладнана спеціальними дзеркалами, через що ця аварія і сталася. У цивілізованих країнах наявність таких дзеркал вимагають у разі проїзду подібної техніки міськими вулицями.

Причинами закриття переходу називалися також:

  • ускладнений рух авто і трамваїв через 1500 пішоходів на годину, що переходять дорогу в цьому місці (а це, між іншим, у кілька разів більше, ніж кількість одиниць транспорту що там проїжджає);
  • наявність підземного переходу на Митній та переходу на початку Пекарської;
  • небезпеку для пішоходів: поганий стан покриття і близькість стрілок;
  • відсутність у бюджеті коштів на обладнання переходу новим покриттям та світлофором.

І це при тому, що місто бере кредит на 37 мільйонів євро на безпеку руху. Для того, аби не ходили через стрілку, до речі, та ж комісія прийняла рішення минулого року перенести перехід ближче до перехрестя, що суттєво покращило ситуацію.

Дуже сподіваюся що це рішення буде переглянуто.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
26 Листопада, 2018 23:30
Максим Давно треба ту комісію розігнати!
[***]s://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/1058
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!