Чому у Львові нині не запрацює «Планета кіно»

3620 0
Ми не об’єкт першої необхідності, але точно безпечніші за багатьох з них. Зрештою, спортзали теж не аптеки, але вже працюють.

Карантинні обмеження, які досі діють у Львові, не дозволяють повноцінно запрацювати цілим секторам економіки. Зокрема, досі не можуть запуститися дитячі садочки та кінотеатри. Директор кінотеатрів Планета Кіно у Львові Оксана Хвальова про те, як готувалися до відкриття, щоб стати безпечними та коли все ж таки може запрацювати цей кінокомплекс у нашому місті. 

Нині «Планета кіно» відкриє свої двері для глядачів. Квитки у продажу і вже завтра можна побачити справжні кінохіти на кшталт «Бетмена», «Дедпула», «Вартових Галактики»...

Усюди, крім Львова. У Львові цифри, статистика і неможливість послабити карантин. Ні для кінотеатрів, ні для дитячих садків. Обидва питання мене турбують, бо як піде на роботу мій бухгалтер, маючи трьохрічну доню, яка рік назад пішла в садок?

Читайте також: Донька мистецької музи Леонардо да Вінчі королева Бона Сфорца та львівський ренесанс

Про кінотеатри. Ми проробили величезну роботу, щоб стати безпечними в епідеміологічному плані. Такої висоти стель, як в кінозалах (а значить і об’ємів повітря) немає більше ніде в приміщеннях з розсадкою два через два. Ми налаштували системи вентиляції на домішування максимум свіжого повітря, розуміючи, що це тисячі гривень щодня в трубу.

Ми забрали більшість меблів з фойє, переглянули фасування товарів та щільність розташування поличок, придбали засоби захисту для працівників і організували все так, щоб мінімально контактувати з глядачем, при цьому зберігаючи сервіс. Ми готові надавати в усіх потрібних точках сертифікований дезінфекційний засіб, контролювати черги та скеровувати потоки. Але цього недостатньо, бо в нас цифри рулять, а не здоровий глузд.

Так, ми не об’єкт першої необхідності, але точно безпечніші за багатьох з них. Зрештою, спортзали теж не аптеки, але вже працюють.

Я дуже сподіваюсь, що за тиждень ситуація покращиться і 9 липня ми зможемо відкритись, дати довгоочікувану можливість заробити працівникам, яких у цій сфері у Львові та області понад 500 осіб прямо задіяних, і бозна скільки дотичних – постачальників та обслуговуючих організацій.

Читайте також: Час нових рішень? Або чи можна відкривати дитячі садочки у Львові

Я дякую за підтримку та розуміння Андрію Москаленку (заступник міського голови Львова з питань розвитку. – ред.), який знаходить можливість детально розжувати мені, як вся машина управління працює.

І ще більше дякую всім глядачам, які допомогли нам дійти до цієї дати, підтримуючи нас купівлею сертифікатів.

Тримаймося.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!