Чому у Львові обурюються малюнками на сідницях і байдужі до порушень в паркуванні біля депутатського готелю

12886 2
У львів’ян – подвійні стандарти. Бізнесмени, які захоплюють громадський простір, значно менше дивують жителів Львова, аніж дідусь, який вирішив посадити на клумбі картоплю.
Фото: Дем

Фото: Дем'ян Данилюк

Всеволод Поліщук звів докупи три випадки з львівського життя, які останнім часом викликали резонанс  у місті: висаджена на клумбі картопля, доправлена до поліції дівчина, яка малювала тату на сідницях та стоянка автомобілів біля «Гранд готелю», що заважає пішоходам та автомобілістам. Як виявилося, малюнки на сідницях обурюють більше, аніж загарбання громадського простору.

1. На площі Старий Ринок, на узбіччі основних шляхів, була собі непотрібна нікому клумба. Її не помічали, нічого не росло. Кілька років тому 83-річний вуйко, який живе на площі, почав садити там картоплю. Кілька років хтось не розумів, що то цвіте картопля, а хтось не робив із того проблеми. Зрештою, більшість львів'ян і туристів туди просто не доходять.

І ось хтось активний у фейсбуці це помітив і публічно обурився. Це потрапило на «Гарячу лінію міста», клумбу перекопали. Щоб щось садили натомість — непомітно. Перекопали не задумуючись, це ж розрив шаблону — картопля на клумбі!

Читайте також: Портрет львів’янина: освічений, небагатий, пасивний. Результати дослідження. Візуалізація

2. У квітні журналістка Мар'яна П'єцух виставила фото: на проспекті Свободи хтось зазнимкував Марину, ангела на роликах, майстриню тату хною, в якої помітні «ментальні відмінності», чи як зараз кажуть, «особливі потреби». У червні фото дійшло до поліції і дівчину загребли «за здійснення підприємницької діяльності без документів» і ще з кількох підстав. Хна на дупі в самому центрі міста — також розрив шаблону.

3. Кілька місяців тому міська рада дала дозвіл зробити паркінг біля «Гранд готелю», який належить місцевому бізнесмену і депутату тієї ж міської ради від БПП. Паркінг мав бути паралельним, аби не заважати пішоходам і громадському транспорту. Паркуватися практично відразу почали ялинкою, тобто автомобілі вилазять на спеціальну смугу для автобусів, а відколи почали встановлювати майданчик — ще й пішоходам.

Читайте також:  Біля «Гранд готелю» встановлюють незаконний літній майданчик. Фото

Поліція цього «не помічає». Міська влада обурюється, але нічого не робить. Обурення в «громадськості» ця постійна незручність викликає менше, ніж картопля на клумбі чи одноразова дупа.

Можливо, тому, що коли якийсь депутат залазить у громадський простір — це не розрив шаблону, а повсякденна дійсність.

Не те, щоб я був прихильником голих дуп на проспекті. Чи був упевнений, що картопля на клумбі — то правильно. Але чи не подвійними стандартами ти живеш, любий Львове?

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 


Читайте також:
17 Червня, 2018 15:07
Адріан Я, Олеже, хіба коли у далекому дитинстві в індіанців бавився то може міг лице розмалювати (та й то не пригадую). І давно вже помудрів. А ти і твоя "протеже" - сідниці розмальовувати хочете чолвікам і кажете, що це розумне.
І представляєш це як якусь трагедію, що ми не побачимо цієї неадекватної за цим мстецтвом - розмальовуванням сідниць. Сто літ мені її не потрібно бачити, навіженої, котра напівгола з крилами на роликах з якимось ошалілим поглядом там крутилася.
Невелика страта, як її там не буде. Шкода, що її не судили за розбещення неповнолітніх - ексгібіціонізм на лице. Чому, як ваш, сіднично-стурбований брат по розуму в парку підбіжить до дітей, то його садять до в'язниці, а тут перед Оперим, на очах людей, в тому числі дітей оголюють сідниці - і якийсь нещасний штраф - дійсно, як бабусі, що молоко продає??
9 Червня, 2018 23:13
Олег Повністю підтримую автора статі. Чому з дупи і картоплі ро[***] скандал, а там де проплачено ніхто нічого не робить? Якщо з карьоплею більш менш зрозуміло(клумба не використовувалася і загалом це нікому сильно не мішало), то з дупою занадто роздута історія. Чому на дівчину стільки наклепів наклали невідомо. Прочитав вже пару статей про неї і одна краща за іншу в одній вона опиралася активно затриманю, в іншому вона ледь не щодня дупи малює. Проте про цілу історію ніде не написано. Я звісно розумію що це дивно, але незнаючи цілої історії неможна судити. Одна лише стаття журналістки дає лише її власне спостереження. В останній статті пише що за те що вона малює хною вона має оплатити штраф в мірі 34 тисяч гривень. І що результатом стало? Більше ми не побачимо цю дівчину на вулицях Львова, а вона ж просто малювала. Чому тоді так не штрафують музикантів в центрі або бабусь біля базару? Вони ж за місце не заплатили і дозволів не мають.
А пана Андріана закликаю подумати над своїми висловами. І по ваших словах це ви не виросли і розуму 0. Адже лише знаєте як писати такі коментарі і бути гордим татом який заради свої дітей буде тут розписувати свої думки про какання.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!