Чи варто збирати гроші на подарунки до свята Миколая?

4910 0
Найбільша радість цього свята – диво очікування, спроба не заснути і таки впіймати Миколая за руку. Не крадіть в дитини цю радість і магію шаблонним врученням подарунків на «утрєніках».
фото: ogo.uа

фото: ogo.uа

Волонтерка та директорка Благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська вважає, що святий Миколай має приходити тихо та непомітно, а не на «утреніках» у школах чи садочках.  

Наближається свято Миколая. Тож частина організацій і просто небайдужих вже почали збір подарунків для своїх підопічних та планує вручення, а частина – ще в процесі. Тому сьогодні, як і кожного року, звертаюся з проханням до всіх організаторів свят.

Миколай приходить тихо та непомітно, у ніч з 18 на 19 грудня, коли чемні дітки міцно сплять. Він кладе подарунок під подушку, а якщо не влазить, то ставить біля ліжка. Чемним – подарунки, нечемним – вуглики та різочки. Миколая ніхто не бачить. І найбільша радість свята – ось це диво очікування, спроба не заснути і таки впіймати його за руку, коли він щось кладе, а також ранішнє пробудження і острах: «а чи до мене прийшов, я ж часом був нечемний», і щастя – справжнє щастя від того, що таки прийшов і приніс подарунок. І насправді не так вже важливо, що саме, але прийшов, до мене, особисто до мене!

Читайте також: Миколай бородатий. 5 дитячих пісень про Чудотворця

Любі волонтери/фонди/ГО! Я розумію, що для багатьох Миколай – то щось нове, ви не мали того в дитинстві. Але спробуйте, будь ласка, хоча б частково дотриматися традиції тихого Миколая. Не крадіть в дитини цю радість і магію шаблонним врученням подарунків на «утрєніках». Магія часом важливіша за сам подарунок!

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Використано фото: theukrainians.org


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!