Треш біля львівської ялинки, або Чому варто зробити декілька локацій для святкувань

6879 0
У Києві реально працюють перевірки, бо там складно знайти будиночок, де просто неба смажать-парять шашлики, плов, бограч, картоплю тощо. Бо карантин і таке заборонено. Натомість під Оперним у Львові коптять м'ясо.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Журналістка Мар'яна П'єцух відвідала святкові локації у Львові і Києві та розповідає, чим вони відрізняються і як дотримуються карантинних правил кияни і львів'яни. У Львові журналістка відвідала різдвяний ярмарок біля Оперного театру на проспекті Свободи, а у Києві – новорічне містечко на вул. Банковій, «Зимову країну» на ВДНГ, головну ялинку України та кілька інших.

Ще раз про несподіване. Чим відрізняється київська ялинка від львівської.

По-перше, у Києві щонайменше п'ять аналогічних локацій лише в центрі, тому люди не збираються одночасно біля однієї ялинки. У Львові це все виглядає трешово.

По-друге, у Києві, очевидно, реально працюють перевірки, бо там не знайти будиночок, де просто неба смажать-парять шашлики, плов, бограч, картоплю тощо (принаймні, мені не вдалось). Бо карантин і таке заборонено. На одній локації ми навіть не змогли знайти хот-догів – нам пояснили, що вчора була перевірка і знайшла якесь порушення, що там забагато приготувань на свіжомі повітрі. Натомість під Оперним коптять м'ясо, смажать картоплю, м'ясо, овочі.

Читайте також: У мережі з'явилось відео вибухів на Різдвяному ярмарку у Львові

По-третє, у Києві просять постійно вдягати маску, коли підходиш до продавця (ну або при нас так всі робили). У Львові такого не зауважила. Зауважила одну жінку в кіоску з повністю спущеною маскою, яка готує їжу.

По-четверте, кульки з підсвіткою «Мамо, купи» і «Бідні батьки» у Львові так само, як у Києві, по 100 грн. А от глінтвейн – 30, в Києві – 70-90. Але в Києві трошки більші порції і таки трохи смачніше, на шмурдяк не дуже схоже.

Різдвяний ярмарок біля Оперного театру у Львові

Це трохи трешево виглядає – тусня біля Львівської ялинки. Я була єдиною в масці, трошки сфотографувала і втекла.

Читайте також: Львів'янам радять святкувати Новий рік вдома, бо центр - для туристів

Вважаю, що у Львові треба робити маленькі новорічні містечка у районах. Бо те, що побачила біля ялинки, лякає. І заздрю батькам, в яких діти в натовпі люблять гуляти. Я б отримала купу стресу з дитиною.

Святкові локації у Києві

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!