Експерименти під час війни коштують надто дорого

2915 1
Галицька партія закликає підтримати Порошенка.
Фото: УГП

Фото: УГП

Учора на сесії Львівської міської ради як керівник фракції Української Галицької партії я зачитав заяву. Закликав інші політичні сили об’єднатися та підтримати у другому турі чинного Президента Петра Порошенка. Я звернувся до всіх депутатів. Маємо перестати ховатися і в такий відповідальний для країни час заявити тверду позицію.

Як і п’ять років тому, сьогодні ми, українці, на роздоріжжі. Де і як хочемо жити? В Малоросії чи в Україні?

Ми обрали складний шлях боротьби. І нам вдалося перемогти не лише внутрішнього ворога, але й стримати військову агресію ворога зовнішнього – Росії. Саме ми щоденною працею в тилу та на фронті боролися за те, аби бути українцями. За цей час вперше в історії Української держави відбулися тектонічні зміни, які щораз дужче відривають нас від «русского міра».

Читайте також: Якби українці читали Конституцію або Чому українські виборці завжди розчаровуються

Та ми помиляємося, якщо думаємо, що ці процеси незворотні. Ми так і не вбили найстрашнішого ворога у собі – радянську постколоніальну свідомість, байдужість та недостатнє розуміння процесів державотворення. Але найбільш неприємний той факт, що сьогодні українці самі готові зруйнувати свою державність, асоціюючи всі негаразди виключно з діяльністю української державної влади.

Як і 100 років тому, через розбрат ми можемо зазнати поразки. І ціною цією поразки буде не лише реванш проросійських, олігархічних чи популістичних сил – ціною цієї поразки може бути втрата суверенності та незалежності України.

У цій ситуації слабкі ще інститути нашої держави можуть не встояти перед загрозою. Ми розуміємо, що війна йде не тільки на Сході, вона триває і всередині нашої держави. Це війна за наше минуле, сучасне та майбутнє. Це війна за нашу національну ідею, наш рух до цивілізації, наших героїв та, врешті, за наше право бути українцями, а не хохлами. І ми маємо цю війну виграти!

Ми намагаємося зрозуміти всіх українців, їхній вибір, їхні думки, їхні страхи. І ми розуміємо тих людей, які голосували за Зеленського – вони втомилися, протестують і зневажають владу в корені. Але цей експеримент у час війни буде коштувати нам надто дорого.

Читайте також: Очікування та реальність. Кого і що обиратимуть українці в неділю

Який у нас вибір? Чоловік, який іде без команди, без конкретної програми, обіцяючи масові реформи, чи той, хто хоч і розчаровує українців у деяких питаннях, але зробив більше реформ, ніж інші політики в Україні протягом останніх 20 років і виступив проти Путіна? Мовчати більше ми не можемо. Ми знаємо, що таке втрачати державу. І що таке її відбудовувати. У всі найскладніші часи галичани не тікали від труднощів, а йшли вперед. У 1991 році, у 2004 під час Майдану, у 2014 під час Революції Гідності… І тепер, у 2019 році, ми повинні боротися до кінця. Зараз ми вибираємо не лише Порошенка. Зараз ми рятуємо Україну.

Тож в умовах, які склалися, Українська Галицька Партія закликає всіх об’єднатися та підтримати у другому турі виборів чинного Президента України – Петра Порошенка.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

На правах реклами

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 


Читайте також:
6 Квітня, 2019 08:16
666 ... як почав порівнювати , то вже порівнюй ...а війна скільки коштує ? ... а скільки в землю людей там полягло( що "розбудовували" Україну на Донбасі ) , і на скільки зросли статки "патрійотів" ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!