На правах реклами

Готуйся до ЗНО з математики відповідально. Як батьки можуть допомогти власній дитині

2492 0
Педагог завжди адаптує навчальну програму під запити конкретного учня.
Фото: Біляївка City

Фото: Біляївка City

ЗНО з математики – важкий екзамен з великою кількістю завдань різних типів. Навіть школяреві з добрим рівнем знань потрібно до року, аби як слід вивчити цей предмет. Тепер цей іспит став ще й обовязковим. Репетитор з математики Наталія Клімук – про те, як найкраще підготувати дитину до ЗНО і хто у цьому може допомогти.

Готуватися до ЗНО з математики потрібно заздалегідь. В середньому дитині з хорошим попереднім рівнем знань для цього потрібно рік-пів року, школяреві з низьким рівнем – 2-2,5 роки. Починаючи з 9 класу, варто ретельно опрацьовувати усі теми з алгебри та геометрії.

Читайте також: Хто та як складатиме обов’язкове ЗНО з математики у 2021 році. Роз’яснення

Тому треба докладно ознайомитися з офіційною програмою ЗНО, звернути увагу на теми та вимоги до знань за кожною із тем, скласти графік самопідготовки за цією програмою, пройти декілька пробних тестів онлайн з аналізом відповідей та спробувати визначити свої слабкі місця.

Слід також розуміти, що програма ЗНО містить вимоги щодо певних типів задач, рівнянь, нерівностей, виразів, які потрібно вміти розв’язувати. Типові завдання з алгебри і геометрії вимагають багаторазового повторення та напрацювання певних алгоритмів розв’язання.

Готуючись до тестування самостійно, учень зіштовхується з наступними проблемами:

  • незнанням базових правил математики;
  • нерозумінням теорем та принципів дії математичних законів;
  • невмінням застосовувати теорію для вирішення практичних задач;
  • нерозумінням окремих складних тем;
  • невмінням логічно мислити.

Індивідуальний викладач може значно полегшити навчання дитині, але їй слід ще й працювати самостійно. Зокрема, викладач допоможе швидко та кваліфіковано визначити її реальний рівень, інтелектуальні здібності. Педагог завжди адаптує навчальну програму під запити конкретного учня.

Також суттєвими перевагами підготовки з репетитором є:

  • індивідуальний підхід до кожної дитини;
  • вміння по-справжньому зацікавити;
  • креативні методи подачі матеріалу;
  • прикладний спосіб навчання;
  • корисні навчальні поради.

Тому поговоріть з дитиною про її готовність до майбутнього екзамену. Зробити це потрібно з великою відповідальністю, оскільки лише власна праця учня над завданнями та допомога репетитора у комплексі можуть гарантувати хороший результат.

Читайте також: Міносвіти оприлюднило проєкт програми ЗНО з математики

Репетитори у Львові допоможуть перетворити нудний процес підготовки на цікаві та корисні уроки. Знайдіть потрібного учителя в своєму місті чи онлайн за допомогою сайту «Букі».

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!