Хто показав на цьогорічній Олімпіаді найкращий в історії України результат у даунгілі

1330 0
За сумою двох санних заїздів обидві українські санкарки – 27-річна представниця Львівщини Олена Стецків і 18-річна кременчанка Юліанна Туницька – зберігають реальні шанси потрапити у фінальний заїзд.

Національна олімпійська збірна України продовжує змагатись за медалі на XXIV зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні. Сьогодні, 7 лютого, «синьо-жовті» взяли участь у 3-х дисциплінах. Розпочали свій шлях на цьогорічній Олімпіаді українські санкарки, серед яких є представниця Львівщини – Олена Стецків. Хто ж показав на цьогорічній Олімпіаді найкращий в історії України результат, розповідає у своєму блозі голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський.

Біатлон

Біатлонна програма, яка стартувала ще цієї суботи, продовжилася сьогодні індивідуальною гонкою в жінок. У ній виступили 3 українські біатлоністки: Ірина Петренко, Юлія Джима та Валентина Семеренко. Мала також стартувати й Дар'я Блашко, однак спортсменка здала позитивний тест на коронавірус, через що змушена перебувати на самоізоляції.

За підсумками гонки найкращий результат України показала Юлія Джима – вона з 2-ма хибами стала 10-ою. Натомість Ірина Петренко, відпрацювши чудово на вогневих рубежах, посіла 11-те місце. На жаль, не змогла фінішувати Валентина Семеренко – спортсменка знялася з гонки після двох вогневих рубежів. Головний тренер біатлонної жіночої збірної України Урош Велепець повідомив, що Семеренко мала спазм, через що не змогла продовжити гонку.

Гірськолижний спорт (даунгілі)

7 лютого вступили в боротьбу за медалі представники гірськолижного спорту, розігравши 2 комплекти нагород. Першими почали змагатись чоловіки у швидкісному спуску.

Досвідченому спортсмену збірної України Іванові Ковбаснюку вдалось покращити власний показник у цій дисципліні, порівняно з Олімпійськими іграми-2018. Із результатом 1:48.09 він посів 33 сходинку турнірної таблиці. Таким чином, Іван Ковбаснюк показав на цьогорічній Олімпіаді найкращий в історії України результат. На минулих ОІ український спортсмен посів 49-те місце.

Санний спорт

У санно-бобслейному центрі Сяохайто завершився 1-й і 2-й заїзди жінок в одномісних санках. Приємно, що за сумою двох заїздів обидві українські санкарки – 27-річна представниця Львівщини Олена Стецків і 18-річна кременчанка Юліанна Туницька – зберігають реальні шанси потрапити у фінальний заїзд. Для цього українкам потрібно потрапити до 20-ки кращих санкарок за сумою трьох заїздів.

Після двох заїздів львів’янка Олена Стецків посідає 19-те місце, а Юліанна Туницька – 22-е. Змагання жінок в одномісних санках завершаться завтра, коли пройдуть третій і четвертий заїзди. Варто нагадати, що вчора ще один представник Львівщини в санному спорті, Антон Дукач, посів 22-е місце в чоловічих заїздах.

Розклад на завтра, 8 лютого (10 комплектів медалей):

04.45 – Фристайл. Жінка біг-ейр.

05.00 – Гірськолижний спорт. Чоловіки, супергігант (Україна)

09.50 – Сноуборд. Жінки, паралельні гігантські слалом (Україна)

09.57 – Сноуборд. Чоловіки, паралельні гігантські слалом.

10.30 – Біатлон. Чоловіки, 20 км, індивідуальна гонка (Україна)

12.30 – Лижні гонки. Жінки, спринт, вільний стиль (Україна)

12.30 – Фігурне катання спорт. Чоловіки, 1500 метрів (Україна)

12.55 – Лижні гонки. Чоловіки, спринт, вільний стиль (Україна)

14.05 – Керлінг. Дабл-мікст.

15.35 – Санний спорт. Жінки, сани-одиначки (Україна)

Завтра для «синьо-жовтих» дуже насичений спортивний день, оскільки Україна візьме участь у 6-ти дисциплінах, Бажаємо нашим олімпійцям успіху у всіх завтрашніх і подальших змаганнях. Підтримуємо Україну й віримо в неї!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!