Пандемія Covid-19 і роботодавець, що не розуміє жінок, які не мають з ким залишити дитину

3802 0
Керівництво департаменту неодноразово не підписувало їй заяв на відпустку за власний рахунок на період дії карантину по догляду за малолітньою дитиною.
фото олени кутної

фото олени кутної

Адвокатка, працівниця департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олена Кутна розповідає про те, що змушена виходити на роботу разом із неповнолітнім сином, оскільки їй не дозволяють ані працювати дистанційно, ані піти в відпустку за свій рахунок. Водночас у ЛОДА відсутні засоби захисту для працівників та не вимірюють температура. Жінка цікавиться, хто має відповідати в разі, якщо її син захворіє, та чому у департаменті грубо порушують законодавство. 

Звертаюсь до керівництва Львівської обласної державної адміністрації. Кажете, ми боремось з пандемією коронавірусу? Перед вами син загиблого патрульного поліцейського, який змушений ходити на роботу в департамент екології та природних ресурсів ЛОДА, оскільки керівництво департаменту ігнорує закони та не виконує розпоряджень щодо віддаленої роботи працівників департаменту, грубо порушує законодавство про працю та не підписує заяви на відпустку без збереження заробітної плати на час карантину по догляду за малолітньою дитиною.

Відповідно до розпорядження голови ЛОДА Максима Козицького, 30% працівників мають виходити на роботу. Інша частина, залежно від графіку, може працювати дистанційно. Водночас від нас вимагають виходити на роботу і працювати стаціонарно.

Також керівництво департаменту погрожує незаконними звільненнями працівникам, видає незаконні накази, врізає зарплати, премії.

Читайте також: Діти потребують пишатися своїми батьками або Чому я тричі відмовилася від декрету

Сьогодні мій син буде цілий день перебувати в департаменті екології та природних ресурсів, де працівників не забезпечили масками та не проводять температурний скринінг, тому хочу поставити запитання: хто то буде нести відповідальність за життя і здоров'я мого сина та працівників департаменту? Звичайно, ми маємо свої маски. Однак після першого мого допису про це на Фейсбуку приміщення адміністрації почали обробляти з хлором. 

Я працюю в департаменті із 3 лютого 2020 року. Керівництво департаменту неодноразово не підписувало мені заяв на відпустку за власний рахунок на період дії карантину по догляду за малолітньою дитиною. Я не хотіла, щоб мене хтось жалів, я хотіла, щоб мене почули.

Це почалось відразу, як я прийшла на роботу – проти мене почалася справжня війна з боку деяких моїх колег, мене почали закидувати величезною кількістю листів і звернень, які стосуються перевірок екологами, а не просто відпискою юриста, який не має екологічної освіти і не може надавати оцінку діям, які завдають шкоди навколишньому середовищу. Навіть не залучали відділи як співвиконавців у листах, щоб мені надавали інформацію.

Я розумію, що після цих слів я не зможу працювати в департаменті екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністації, тому після виходу з лікарняного подам заяву на звільнення і повернусь працювати адвокатом, де буду захищати права і свободи людей.

Вказую, що батько мого сина – патрульний поліцейський, який загинув при виконанні службових обов’язків, і за смерть двох хлопців Остапа Кутного та Назара Присташа ніхто з керівництва поліції відповідальності ніхто не поніс. І тут, в разі, якщо моя дитина захворіє, ніхто відповідальності нести не буде.  

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!