Як коронавірус вплинув на економіку Італії і що зробила влада

3957 0
Влада бореться зі спекуляціями, а банки запровадили систему лояльності

Італія стала країною, де поширення коронвірусу набуло найбільшої потужності у Європі. Епідемія тут триває вже близько двох тижнів. Десятки міст у кількох провінціях закриті на карантин. Скасовані масові заходи, зокрема знаменитий Венеційський карнавал, також футбольні матчі та меси у храмах. Уряд намагається всіляко контролювати ситуацію, попереджувати паніку та допомагати тим, кого карантин торкнувся найбільш боляче. Про ситуацію у країні і те, як вона вплинула на громадян пише digital маркетолог Маркіян Юринець, який багато років мешкав на Апенінах.

Я прожив поблизу Модени понад 10 років. Італія назавжди буде для мене особливою і важливою країною. Спілкуюся з італійськими друзями, колегами, партнерами і ось що мене вражає у їхньому ставленні до інфекції.

Італія не буде рости економічно у цей період. Останні дані від Організації економічного співробітництва та розвитку вказують на те, що глобальний ВВП виросте лише на 2,4% проти прогнозованих 2,9% до кінця цього року. У цьому списку Італія стоїть на стабільному 0,0% росту і причиною цього є коронавірус.

Економічна ситуація італійського чобітка - складна. Значна частина ВВП є результатом компаній на півдні країни. І навіть якщо міста, які є в карантинній зоні, не є великими економічними центрами, дуже багато зустрічей, ярмарків, виставок тощо - скасовані. До прикладу, на півдні країни уже зменшився продаж ІТ-техніки на 8%.

Читайте також: В українки в Італії діагностували коронавірус COVID-19

Уряд Італії дозволив виділити додаткові кошти для близько 20 тисяч працівників у, так званій, червоній зоні. Їм через профспілки та інші механізми надають компенсацію в розмірі 500 євро на 3 місяці. Така допомога поширюється і на ФОПи, які не можуть працювати через коронавірус.

Італійський банк Unicredit запровадив нові правила та дещо змінив свою позицію до кредитів та інших фінансових операцій для клієнтів, що є в регіонах, які були інфіковані вірусом.

Італійська прокуратура відкрила провадження щодо продажу масок ніби «проти коронавірусу» за ціною, що на 1700% перевищує стандартну ринкову вартість.

Італійський Ebay «палає» пропозиціями продати маску за 30 євро + 20-60 євро доставки. Хапуги стараються отримати максимум прибутку. Це поширилося не лише на маски. Значно зросли в ціні усі антисептики та медична захисна продукція.

Читайте також: В Україні на кордонах перевірятимуть автобуси, що прибувають з Італії

На офіційному сайті www.salute.gov.it/nuovocoronavirus кожного дня о 18.00 публікують підсумки минулого дня. За останніми даними, померло 107 людини, заражені 2706.

І один цікавий факт. Більшість померлих через коронавірус мали ці дві ознаки: хронічні проблеми зі здоров'ям та доволі поважний вік.

Отож - миємо руки і підтримуємо одне одного! Будьте здорові!

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!