Личаківська рогатка. Навіщо робити Львів закритим для львів’ян

5621 3
Через розриту Личаківську найбільше страждають жителі кількох вулиць, прохід до домівок яких дуже ускладнений, а доїзд – неможливий.

Цього тижня для ремонту мають закрити ділянку, що веде нагору, до вулиці Долішньої.  Жителька цього району Анастасія Карпяк розповідає, що має бути для влади головним при виборі обїздного шляху, який сполучає частину Личаківського району та Винники з іншими районами Львова.

Топ-темою останнього тижня є те, як наступні півроку добиратися на роботу в об’їзд Личаківської. Тому що міська рада ухвалила рішення, до якого нас готують, але поки не озвучують, що найближчий об’їзд магістралі – це Зелена.

Восьмикілометровий об’їзд Личаківської має всі шанси стати найдовшим в історії Львова. Хоча, насправді, не відстань є тут головною бідою. Зелена, яка отримає подвійне навантаження, знову зупиниться, як це було в листопаді минулого року.

Невідомо чому міська рада Львова, знаючи, що об’їзд Зеленою паралізує не лише Личаківський район, а й Сихів, не шукає інших варіантів вирішення проблеми. Щодо об’їзду через Тракт Глинянський, тут будуть свої проблеми на «Торпедо». Оскільки влада бездіє та тримає нас в незнанні, ініціатива порятунку Личаківської перейшла до громадських активістів.

Днями відбулось засідання громадської ради при управлінні транспорту, на якому запропоновано чиновникам управління та ЛКП «Львівавтодор» звернутися до підрядника з проханням ремонт Личаківської здійснювати частинами з можливим проїздом автотранспорту. Також озвучено пропозицію організувати якісний прохід через розриту Личаківську, оскільки сьогодні ми маємо стежину, якою безпечний прохід – неможливий.

Читайте також: Відрізані від Львова. як ремонт Личаківської спричинив колапс у Винниках

Через розриту Личаківську найбільше страждає місцеве населення, прохід до домівок яких сильно ускладнений, а доїзд – неможливий. Мешканці вулиці Козланюка терплять тимчасові незручності ще від листопада минулого року, а днями до них доєдналися вулиці Копальна та Россі, всі три вулиці тупикові і мешканцям залишається тільки надіятись, що ні швидка, ні інша служба в найближчих півроку не знадобляться.

Прес-служба Львівської міської ради інформує, що в понеділок відбулась зустріч щодо перекриття Личаківської і думку громади Львова почули. Зараз плани об’їздів на розгляді в поліції і до п’ятниці ми матимемо затверджені рішення, які поки не доступні громадськості.

Лейтмотивом кожної промови керівників міста є турбота про львів’ян, і хотілося б, щоби ці слова були підкріплені діями. Шановне керівництво міста, сьогодні Ви здаєте екзамен на адекватність та львів’яноорієнтованість. Результати екзамену ми побачимо найближчими днями. Цікаво чи це буде «цеглина» чи проїзд частиною Личаківської дороги?

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 


Читайте також:
17 Березня, 2018 11:00
Соломія Розвиток технологій пішов вперед, а процес прийняття рішень та комунікації з громадськість залишився на рівні совка. Якщо порахувати витрати на альтернативні пропозиції громадськості, щодо перекриття вулиці і ті, які будуть витрачені на бензин для об’їзду, думаю 1 переможе в економічності і зручності. Зверну увагу, що в обох варіантах говоримо про наші з вами гроші, які ми сплачуємо в державну казну, а це майже 40 відсотків з кожної ЗП.
17 Березня, 2018 08:16
Олена Я теж мешканка цього району (с) Олександра, і не лінуюсь відкривати карту Львова, щоб подивитися карти об'їзду. А ще в мене добра пам'ять і я пам'ятаю величезні корки на Зеленій, коли восени на тиждень обрали ті самі варіанти об'їзду. А ще я не лінуюсь поміркувати над словами водія маршрутки, який чесно сказав на камеру, що за тільки соляру їздити ніхто по такому колу не буде, тобто очікуємо зміншення кількості громадського транспорту на маршрутах. І розкажіть про потерпіти та перейтись пішки людині поважного віку, якій треба до лікаря/в магазин/ на ринок, або матусям із візочками та малими дітками, або особам з інвалідністю, для яких "перейти пішки" по тій вузенькій стежці згори Личаківської - це ще й яка проблема. І навіть, якщо наплювати на усіх перерахованих вище, то принаймні повідомити мешканців про варіанти об'їзду та перекриття вулиць коштує не більше пачки паперу та заправленого картриджу для принтера, але і це не було зроблено. Тож не мішайте пані Анастасії вимагати поваги до мешканців цього району, а якщо вам нормально, то все одно не забудьте вмитися, бо той плювок від чиновників у вас на обличчі залишився, не гарно якось ;)
14 Березня, 2018 11:01
Олександра Я теж мешканка цього району, але не лінуюся відкрити карту Львова і подивитися, які є варіанти обїзду. Всі ми добре навчилися критикувати, а запропонувати вихід - зась. Критика це, звичайно, добре, але це вже занадто. Я задоволена, що нарешті Личаківська буде мати вигляд і готова ще потерпіти. Хоча кількість трамваїв по Личаківській здалося б збільшити - пішки перейти кілька десятків метрів не проблема.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!