Що буде із громадським транспортом Львова та ще три запитання до кандидатів у мери

1800 0
Перед другим турим виборів голови Львівської ОТГ хочеться почути про більш конкретні плани кандидатів.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

Протягом останніх тижнів першого туру виборів голови Львівської ОТГ кандидати приділили набагато більше уваги транспортним проблемам Львова і внесли кілька нових та більш конкретних пропозицій щодо громадського транспорту. Але інші пропозиції щодо майбутньої транспортної системи і стратегії, на жаль, були менш чіткими. Перед другим туром виборів львів'яни мають знати, які ідеї щодо транспорту мають обидвоє кандидатів. Львів’ян цікавлять відповіді на наболілі запитання. Про це – львів’янин, інженер Філіп Шухевич.

Читайте також: Що обіцяють Садовий і Синютка зробити для вирішення транспортної проблеми. Аналіз програм

Питання перше. Громадський транспорт є дотаційним. Якщо план кандидатів – збільшити кількість громадського транспорту, то чи готові вони покривати операційні витрати за рахунок міського бюджету? Також цікаво було б почути про те, якою у розвитку громадського транспорту буде роль приватних автобусних перевізників: чи матимуть вони перейти на великі автобуси?

Питання друге. Як поліпшити інфраструктуру громадського транспорту між центром Львова і районом Рясне, коли єдиний шлях – вулиця Шевченка – вузька і перенасичена трафіком? Окрім того, район Рясне активно забудовується. А чи перед початком будівництва складається план транспортного навантаження? Цікаво, чи є вимоги до забудовників, про сприяння покращенню транспортної інфраструктури. Ці ж питання стосуються мікрорайонів Під Голоском, «Провесінь», Пасічна – Зелена тощо.

Питання третє. Яку роль відводять кандидати для автомобілів у транспортній стратегії Львова? Наприклад, чи будуть на міських магістралях нові виділені смуги руху для громадського транспорту? Чи така смуга на проспекті Чорновола біля Арсену є помилкою? Ширина там велика. Та це суттєво ускладнює життя автомобілістам.

Читайте також: Садовий і Синютка змагаються за Львів. Інтерв'ю з обома кандидатами

Хочеться також почути більш детально, що кандидати планують робити з паркінгами поблизу центра міста. Адже кількість паркувальних місць недостатня. До слова, не лише у центрі міста.

Питання четверте. Чи будуватимуть у Львові нові вулиці? Цікавить, наприклад, плани кандидатів на продовження вулиці Луганської до вулиці Городоцької. Що там поїде – автобус, трамвай, машини, міська електричка? На цьому маршруті є залізнична лінія, яку можна інтегрувати в проєкт транспортного розвитку або запустити уздовж колії – у разі відсутності згоди з боку Укрзалізниці – швидкісну трамвайну лінію для ефективного сполучення.

Читайте також: Як швидко збудувати у Львові першу лінію метро

Сподіваюсь, що обидвоє кандидатів мають відповіді на ці запитання і плани для покращення ситуації із транспортом у Львові. Також сподіваюсь почути їх до дня голосування.

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто» за підтримки компанії EasyPay

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!