Мені не подобається, що матюки стають нормою. Навіть через війну

3947 0
Це викид злості, накопичених емоцій, але просто подумайте, що багато матюків означають сексуальне насильство, часто у неприродній спосіб, в якійсь збоченій формі.
Фото: Realist.online

Фото: Realist.online

Війна оголює наші нерви, провокує до злості, і, відповідно, до матюків, але багато з них означають сексуальне насильство, яке насправді чинять сьогодні злочинці на нашій землі. Тому використання матюків у публічній сфері є неприпустимим, вважає стрілець 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України Ростислав Антимис.

Читайте також: Чому я привчаю своїх дітей віддавати десятину на добрі справи

Війна, як і кожна екстремальна ситуація, опускає моральні бар'єри, або перевіряє їх на міцність. Найлегше тим, в кого їх взагалі немає, бо немає моралі. І приклад бучанської масакри це унаочнює. 

Не сприйміть мене за мораліста і сноба, але мені дуже і дуже не подобається те, що матюки стають нормою. Ми бачимо їх на бордах, читаємо в Твітері, чуємо від осіб, від яких його ніколи не чули, матюки вживають діти. Так, це викид злості, накопичених емоцій і т.д. Але просто подумайте, що багато з них означають сексуальне насильство, часто в неприродній спосіб, в якійсь збоченій формі, з інцестом. І, власне, оце мене найбільше тригерить. Особливо, усвідомлюючи, що зараз це насильство на нашій землі здійснюється не словесно, а на ділі супроти українців незалежно від віку чи статі. Просто буквально перекладіть матюки, зберігаючи його оригінальне значення і задумайтесь над цим. Ви справді погрожуєте ворогу насильним анальним чи оральним сексом? 

Підемо далі: ми вживаємо публічно матюк і забороняємо робити це нашим дітям. А це нормально? Чи не є це лицемірством? А може так само, як куріння, потрібно дозволяти матюкатися з якогось віку: «От буде тобі, ..., 18, от тоді і будеш, ..., матюкатись»? Ми чули підслухані діалоги між свинорусами та їхніми «самками». Те, що для орків-андрофагів є нормою, для нас не може бути прийнятним. Бо в такому випадку ми виводимо перверзію в поле норми. Ми нащадки тих, хто писали на своїх прапорах «Воля або смерть», «Хто яко Бог», «Воля народам! Воля людині!», а не «Русскій корабль, пошел нах.й!» (при всій повазі до автора фрази за цей відважний вчинок).

Тому для мене є не прийнятним використання матюків у публічній сфері і найбільше тих, які походять від сексуального насильства.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!