Модним бути легко, а стильним – ні або Як вдягаються львів’янки

6744 0
Щоб вирізнятись, потрібно знайти себе і експериментувати.
Фото: unsplash

Фото: unsplash

Є така наука, як географічна психологія – вона вивчає взаємозв'язок між місцем, де живе людина, та її поведінкою. Так само – зі стилем і модою: місто впливає на стиль життя і, відповідно, на стиль одягу жінок. Львівська стилістка Наталія Береза про те, що вирізняє стиль львів’янок та що лежить в його основі.

Автентика Львова, його неповторний колорит, а також глибока та дуже поважна історія львівської моди підсвідомо чи напряму впливають на кожного і сприяють розвитку творчої уяви.

Звідси, я впевнена, у Львові і стільки знаменитих дизайнерів: Оксана Караванська, Роксолана Богуцька, Марта Ваххольц тощо. А зараз спостерігаємо просто вибух молодих брендів одягу: Така, Дівча, Сойка, Чичері, Етнодім, Зерно, OK (Олена Криницька), Зірка, Fashion factory, Maryline, Dia Dia. І це додатковий доказ того, про що говорять прогнозисти моди: майбутнє – за локальними брендами.

Читайте також: Що б одягнути? або Яким має бути базовий осінній жіночий гардероб

Декілька років тому Оксана Караванська скаржилася, що доволі консервативні львів'янки не зрозуміли її прогресивної колекції, і дуже сподівалася, що можливість подорожувати, відкривати нові горизонти, а також розвиток української моди змінять цю ситуацію на краще.

Зараз я спостерігаю два кардинально різні напрямки у виборі одягу львів'янками. Перший – це прагнення бути «на стилі», купувати модні речі і зловживання мас-маркетом. Здебільшого, це стосується молоді, особливо підлітків. Як результат – губиться індивідуальність.

Інша ж частина жінок підходить до питання стилю усвідомлено. Важливо розуміти, що сьогодні модним бути легко, а стильним – ні. А ще бути стильним – не означає витрачати шалені гроші на одяг. Важливо зуміти, а, найголовніше, захотіти серед тисячі речей вполювати щось своє, розібратися в собі і обрати свою родзинку у стилі. Також – покреативити з тим, що є, і вдало зміксувати різні речі в одному образі.

Фото сучасних львів'янок від Наталі Берези

У пошуках модних речей важливо не загубити себе. Стиль – це не лише одяг. Тому, щоб вирізнятись, варто експериментувати з аксесуарами, прикрасами, головними уборами, шаликами, купувати собі модне взуття. Львів'янки полюбляють шалики, сумки, гарне та стильне взуття. Ще одна особливість львів’янок у тому, що дедалі більше жінок прагнуть зробити щось власноруч: чи то прикрасу з фетру, чи валяне намисто, а то й власноруч розмалювати джинсову куртку – і вже тим дуже виділитись. Ну а стільки шалів, як у львів'янок, напевно не має жодна інша модниця.

Фото сучасних львів'янок від Наталі Берези

Читайте також: Якою була мода у Львові 1937 року. Фото

Крім того, і це найважливіше, стиль – це не лише зовнішній вигляд, одяг та аксесуари, це ще й постава, хода, манери, спосіб життя, кількість прочитаних книг, культура мовлення, постійне самовдосконалення та зростання. І в цьому, як на мене, львів'янки мають чим пишатися.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!