Хочеться, щоб закону дотримувались усі, або Чому ми просимо демонтувати капличку-вагон

2393 0
Львівські активісти сподіваються, що незаконно збудовану «каплицю» демонтують до 10 жовтня.
Фото Євгена Бойка

Фото Євгена Бойка

У Львові, у сквері на вулиці Малоголосківській, 30, встановили незаконну споруду у вигляді каплиці. Її  встановив священик ПЦУ о. Олексій Леонов – керівник Релігійної громади парафії святителя Миколая у Шевченківському районі міста. Митрополит Львівської ПЦУ владика Макарій засудив дії отця та запевнив, що незаконно збудовану споруду у районі Під Голоском демонтують. Тоді у міськраді обіцяли демонтувати, однак вона досі на місці. Активістка Людмила Федяй пояснює, чому цей вагончик не може там бути і як би мала реагувати на це влада. 

Не хотілось би впадати у якийсь радикалізм, тому що тема дуже дражлива для людей. Але хотілося би, щоб законності дотримувалися усі. Скажімо, якщо б пересічний мешканець нашого району захотів би захопити собі шматочок землі, поставити там вагон і сказати, що там буде школа, то що б зробила міська влада? За два тижні того вагончика там би не було, його б демонтували, тому що це самозахоплення землі. А кожен клаптик землі у нашому районі – на вагу золота.

До того ж, щоб підвести дорогу до свого вагончика – вони вирубили близько двадцяти абсолютно здорових дерев.

Парафіяни з нашого району в ту церкву не ходять. Цей отець, на якого зареєстрована парафія, за адресою вул. Малоголосківська, 8, в якийсь квартирі, привозить парафіян машиною. Отакі речі відбуваються.

Ми прийшли на службу Божу, яку очолював Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній у Львові, із плакатом «Шановний владико Епіфанію, дуже просимо вас зупинити незаконне будівництво церкви-вагона на Маголосківській».

Ми передали йому наш лист і всі документи, які ми отримали з міської ради. Свого часу ми подали адвокатське звернення, щоб з’ясувати, чи були колись земельні операції щодо того вагончика. Ми отримали на адвокатське звернення безліч відповідей і в жодній з них не було вказано, що цей вагончик є легальний. Єдине, нам видали з канцелярії Макарія документ, що восени 2020 року вони зверталися до міської ради з проханням про виділення земельної ділянки, але від міської ради погодження вони не отримували.

Митрополит Епіфаній сказав нам, що вивчить цю проблему з церквою-вагоном, але поки що відповіді від нього не було.

Попередньо нам пообіцяли до 10 жовтня демонтувати цей вагончик, але те саме обіцяли зробити і до 10 червня, а потім і до 10 липня. Тому вже не віриться. Єдине, що ми можемо зробити, це роздрукувати відповіді від міськради на наш депутатський запит і обклеїти ними інформаційну табличку, яка стоїть перед цим вагончиком, і двері церкви-вагона теж обклеїти. Може люди, які приходять туди молитися, зрозуміють, де тут правда.

Читайте також: У Львові обіцяють демонтувати незаконно збудовану "каплицю"

Нагадаємо, що у міськраді Львова запевнили, що капличку, яку незаконно облаштував у районі Під Голоском священник ПЦУ Олексій Леонов, розберуть до 15 червня, а якщо ні, тоді її демонтуватиме місто після рішення виконавчого комітету, однак рішення стосовно неї так і немає. Сам священник, який здійснив будівництво, від коментарів відмовився.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!