Це не нова ера, або Чому наш ютуб крутиться довкола росіян

1394 0
Здавалось би, ми максимально від‘єднались від російського. Ось, наступила ера, про яку так багато мріяли наші ютубери... Але ні, весь наш ютуб зараз крутиться навколо росіян.
Photo by Omar Al-Ghosson on Unsplash

Photo by Omar Al-Ghosson on Unsplash

Весь наш ютуб зараз крутиться навколо росіян. Ми сильно програли в ютуб-війні, бо стали їхніми ретрансляторами. На цьому наголошує популярний влогер та автор YouTube-каналу Дмитро Малєєв, який працює в США і веде свій блог українською.

Читайте також: Український – не завжди україномовний або Чому нам потрібно власний блогінг

Мені дуже не подобається, що відбувається з нашим ютубом. Здавалось б, ми максимально від‘єднались від російського. Ось, наступила ера, про яку так багато мріяли наші ютубери. Голіаф подоланий – Давид на радостях п’є. Створюй, змінюй, розвивай.

Але ні, весь наш ютуб зараз крутиться навколо росіян. Телеканали кличуть лібералів на інтерв'ю, ми всі дивимось як в них все погано, знімають неймовірну кількість ютуб-роликів про те, чому не можна нести росіян в наш інфопростір на відповідь телеканалам.

Так багато росіян в моєму інфо-просторі ще не було. І це зрозуміло – люди сприймають, люди хочуть. Ютубер ж, як наркоман, він на переглядах. Бо перегляди – це гроші, а їсти хочуть всі. Ютубер відповідає запиту людей. А суспільство крутиться навколо росіян. І ось саме це – найгірше.

Якщо раніше наш ютуб будувався як конкурент росіянам, але для українців, то тепер пам’ять про росіян ми несемо як фундамент новітнього ютубу. Не подобається мені таке. Ми сильно програли в ютуб-війні, бо стали ретрансляторами росіян.

Сиджу і чекаю, коли ютуб про круте українське, а не російське, буде в трендах. А ви ще дивувались, чому дітки моргена слухають (Morgenshtern – російський реп- та поп-виконавець, музикант, шоумен).

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!