Ми вразили світ своїм опором і стали міцнішими або Як нас уже змінила війна

2496 0
Війна назавжди змінила кожного з нас – окремо, і всіх нас – разом.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Війна назавжди змінила кожного з нас. І попри внутрішні трансформації кожного з нас окремо, на думку заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, найголовнішою зміною стала відсутність культу жертви у нашій колективній свідомості, нашої традиційної журби та покірності долі.

Мабуть, за ці дні у багатьох з вас був вирій думок у голові, які докорінно змінювали вас зсередини.

Дехто зрозумів, що даремно нарікав на життя – все ж нормально було. Дехто пожалкував, що весь час себе обмежував і не насолодився мирним життям. Дехто зрозумів, що згаяв час і багато чого не встиг до війни зробити. Дехто картає себе, що не накопичував на «чорний день». Дехто зрозумів, що то були не друзі.

Читайте також: Війна триватиме, тому налаштуйтеся на перемогу

Хтось нарешті зрозумів, як сильно любить свою сім’ю. Хтось зрозумів, що ніколи б не зміг жити в іншій країні. Хтось нарешті збагнув і відчув глибину побажання наших бабусь і дідусів – «...і мирного неба над головою».

Війна назавжди змінила кожного з нас – окремо, і всіх нас – разом. Про війну ми тепер говоримо один з одним – очима, бо розуміємо все без слів. Ми стали чутливішими та черствішими одночасно. Ми помудрішали за лічені дні.

Утім найглобальнішою зміною нашої колективної свідомості стала відсутність культу жертви, нашої традиційної журби та покірності долі. Попри важкі випробовування та втрати, ми всі разом стали міцнішими, впевненішими у наших силах, ніхто не збирається коритись і ламатись під колесом історії, ми вразили світ своїм опором і ми всі впевнено та оптимістично бачимо наше спільне майбутнє в Україні. Таку націю перемогти неможливо.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!