На карантині безпритульні тварини не зникли, або Як просто подбати про чотирилапих

7762 0
Благодійність не потребує надзусиль та великих грошей. Достатньо мати бажання, відкрите серце та пакетик корму в сумці.
Фото: wallcoo.net

Фото: wallcoo.net

Загалом статистики про безпритульних тварин немає, але для розуміння ситуації можна поспілкуватися із волонтерами, які опікуються тваринами у різних районах міста. Львівський благодійний фонд «Від лапки до лапки» координує свою роботу із волонтерами та деякими кінологами, яким також старається допомагати. Його засновниця Юлія Турик – про ситуацію із безпритульними тваринами у Львові під час пандемії.

Зараз ми активно готуємося до зимового сезону: замовили партію утеплених домівок для котів, які встановимо у різних куточках міста. Наш фонд часто організовує благодійні акції для збору коштів на лікування та стерилізацію безпритульних тварин. А я завжди маю у машині пакетик корму, щоб нагодувати котика чи собаку, і закликаю це робити кожного.

Та пандемія вплинула на фінансові можливості людей, а, отже, скоротилося фінансування фонду і можливостей допомагати стало менше. Утім, благодійність не потребує надзусиль та великих грошей. Достатньо мати бажання, відкрите серце та пакетик корму в сумці.

Читайте також: Покажіть своєму котику Париж. Як подорожувати до ЄС із тваринами

Основна проблема для нас, як благодійного фонду, – це те, що кількість безпритульних тварин зростає через неконтрольоване розмноження. Тож найголовнішим є достукатися до людей, пояснити їм необхідність стерилізації домашніх улюбленців: одна пара та кілька її поколінь дають десятки тисяч потомства, а прилаштувати усіх тварин – неможливо.

Ще однією проблемою є необізнаність людей. Тож важливим є виховання дитини в умовах гармонії та розуміння навколишнього світу, природи, поведінки тварин.

Як склалась ситуація на карантині?

Інформація, зібрана за допомогою волонтерів під час карантину, показує, що кількість викинутих домашніх тварин залишилася сталою. Тобто люди не позбувалися своїх домашніх улюбленців через страх заразитися чи втрату роботи – і усвідомлення того, що, попри всі складнощі, люди залишаються людьми, тішить.

Утім, так само сталим залишається відсоток безвідповідальних людей, які і до початку карантину позбувались чотирилапих.

Читайте також: Чому захист прав тварин - це важливо і зовсім не смішно

Коли тільки оголосили про локдаун, траплялись ситуації, що люди, які підгодовували безпритульних тварин, не мали можливості дістатися до підопічних, але згодом інші зголошувалися їм на підміну. Отже, можна сказати, що пандемія ще більше згуртувала людей.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!