Найважливіша наша зброя – наш дух. Мирослав Маринович звернувся до українців

1264 0
Сьогодні росія ще пижиться, вона ще робить себе сильною, насправді, вона вже в агонії.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Під час урочистого підняття прапора сьогодні, 23 серпня, на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові дисидент, політв'язень та віцеректор УКУ Мирослав Маринович звернувся до українців з закликом берегти свій дух та робити його стійким, оскільки він  наша найголовніша зброя у боротьбі з росією.

Вельмишановна святочна та водночас сумовита громадо, дозвольте мені, передусім, звернутися до наших воїнів від імені усіх тих борців руху опору 1960-1980 років, які ще живі, але є свідками вашої жертви і боротьби. Сьогодні ви на тій першій лінії фронту, ми захоплюємося вами, складаємо вам справді великий глибокий уклін. Хочу вас запевнити, що багато з тих борців, які вже відішли, були би щасливі бути зараз серед нас, бо вони би бачили агонію тієї держави, яка так катувала українців впродовж багатьох років. 

Читайте також: «У концтаборі ми знали, що союз розпадеться. з росією буде те саме», – Мирослав Маринович

Сьогодні ця держава ще пижиться, вона ще робить себе сильною, насправді, вона вже в агонії, і бачити це тим людям, які були колись зі мною мною в таборах, було б надзвичайно радісно. Дякуємо, що захищаєте нашу землю, дякуємо, що захищаєте наш український прапор.

Також хочу сказати кілька слів до родичів наших загиблих героїв. Я пригадую собі наші розмови політв’язнів у таборах про рідних. Ми були переконані, ми це бачили, що вони страждали набагато більше, ніж ми, що їхній біль був більший, несамовитий, тому я схиляю голову сьогодні перед вашим болем. Проте хочу все-таки запенити вас, що ця жертва, на яку пішли ваші рідні, ваші герої  недаремна. Так, як не була даремною жертва Героїв Небесної Сотні. Їхня жертва дозволила вигнати негідного президента і розправитися з порівняно меншим злом. Сьогодні жертва наших воїнів дозволяє розправитися з величезним екзистенційним злом. 

Читайте також: «Психопати сотнями не ходять. Йдеться про страшну ненависть». Дослідниця терору про злочини росіян

Оскільки ми всі стоїмо в боротьбі цій, то я звертаюся до всіх з завершальним закликом. Ми всі бачимо, яке значення мають «Хаймарси» і всі інші види зброї, я прагну і сам звертаюся до західних партнерів, щоби вони допомогли цією зброєю, але ви розумієте і самі відчуваєте, що найголовніша наша зброя  це наш дух. Отже, бережімо його стійким, бережімо його сильним. Слава Україні.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!