Чи справді немає карантину або Як у Львові перемагає байдужість

34104 0
А в цей час хворих Covid-19 не стає менше. Сумно. Бо щодня від вірусу йдуть з життя львів’яни. Серед них є знайомі, співробітники.
Фото: Новинарня

Фото: Новинарня

Статистика нових хворих по Covid-19 на Львівщині минулого тижня що не день била рекорди. Разом з тим, на вулицях Львова та у торгових центрах люди без масок, мешканці міста не дотримуються дистанції. Про байдужість містян – заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак. 

Карантин не може бути вічним. Потрібно відновлювати економічну активність міст і сіл. Дотримуючись хоча б елементарних правил (маска, руки, дистанція), ми можемо протидіяти поширенню хвороби. Біля кожного не поставити контролера.

Це має стати усвідомленим вибором кожного з нас, якщо ми цінуємо життя своє, своїх рідних, просто життя тих, хто поруч живе і працює. На жаль, наразі байдужість перемагає.

Читайте також: Чому ми продовжуємо медичну реформу

Поруч з обласною інфекційною лікарнею, навпроти Личакова, квітковий магазин. Прямуючи на цвинтар, чекаю біля входу, коли вийде покупець. Обминаючи мене і ще двох наступних покупців, у магазинчик влітає респектабельний пан. Звертаю йому увагу, що ми усі тут у масках у черзі. Пан здивовано перепитує, а чого ж не заходите. Пояснюю йому, що є правила карантину, тому мають бути витримані вимоги. На що чоловік щиро розсміявся і сказав наступне: «Немає ніякого карантину. Суд усе скасував. Я сам лікар. Добре знаю, що то за афера». Взяв квіти, пообнімався з друзями і гордо поїхав далі. Пан все знає. Він впевнений, що його мине.

А в цей час хворих Covid-19 не стає менше. Сумно. Бо щодня від вірусу йдуть з життя львів’яни. Серед них є знайомі, співробітники

Медики спеціалізованих лікарень збиваються з сил. В інших лікарнях напруга як вистояти, не дати вірусу проникнути в медзаклади.

Читайте також: У чому сила України або Життя, прожите на Майдані

Сьогодні (матеріал написаний 8 червня –.ред.)  я відвідала обласний лабораторний центр. У черзі на ПЛР-дослідження 2200 зразків. Дещо менше, ніж останні кілька днів. Свята. Лаборанти продовжують працювати з величезною напругою.

Будьмо небайдужими і здоровими!

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!