«No war in Ukraine». Український скелетоніст на увесь світ закликав припинити війну в Україні

4233 0
Владислав Гераскевич адресував звернення «Ні війні в Україні» глядачам Олімпіади з усього світу.
Фото: Відділення НОК у Львівській області

Фото: Відділення НОК у Львівській області

Як минув олімпійський день у Пекіні, розповідає у щоденному блозі голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський.

На ХХІV зимових Олімпійських іграх-2022 в Пекіні після 3-го кваліфікаційного заїзду змагань зі скелетону український спортсмен Владислав Гераскевич підійшов до камери і показав плакат зі зверненням, адресованого глядачам Олімпіади з усього світу.

«No war in Ukraine», – закликав Гераскевич припинити війну в Україні.

Варто зазначити, що український скелетоніст подолав 3-й кваліфікаційний заїзд і за його підсумками перебуває на 17-й позиції з результатом 3.04,83. Таким чином, Владислав Гераскевич виступить у фіналі змагань із цієї дисципліни. 

Як сьогодні виступили українці?

Біатлонна програма цьогорічних зимових ОІ в Пекіні продовжилася спринтерською гонкою в жінок. Україну в цих змаганнях представили 3 біатлоністки: Юлія Джима, Ірина Петренко та Анастасія Меркушина.

Найкращий результат серед українок показала Джима – спортсменка з одним неточним пострілом стала 8-ою. Меркушина та Петренко показали 24-й і 40-й результати відповідно, що також дозволило їм кваліфікуватися до гонки переслідування. Варто нагадати, що індивідуальній гонці серед жінок, яка відбулася 7 лютого, наші біатлоністки Юлія Джима та Ірина Петренко посіли 10-те та 11-те місця відповідно.

Шорт-трек

Стартували на Олімпіаді змагання зі шорт-треку. Сьогодні відбулася кваліфікая на дистанції 500 м серед чоловіків. Варто відзначити, що вперше за 20 років у цій дисципліні представлена Україна. Аби пройти далі українцеві Олегу Гандею потрібно було фінішувати першим чи другим у своєму забігові або ж увійти до переліку чотирьох атлетів, які показали найшвидший час серед тих, хто фінішував третім. На жаль, українському дебютанту цього не вдалось, однак Гандей сподівається показати набагато кращий результат на наступних Олімпійських іграх.

Супергігантський слалом

Сьогодні гірськолижниці розіграли медалі в супергіганті. У цій дисципліні змагалася 21-річна львів'янка Анастасія Шепіленко, яка представляє Закарпаття.

Анастасія посіла 37-ме місце, відставши на 6.09 сек. від переможниці – швейцарки Лари Гут-Бехрамі. Раніше українська спортсменка стала 39-ю в гігантському слаломі. Також вона не змогла фінішувати у слаломі – під час першої спроби припустилася помилки і зійшла з дистанції. Супергігант – заключний для Анастасії Шепіленко вид програми на Іграх-2022.

Розклад на завтра:

12 лютого (6 комплектів медалей).

04.00 – Сноуборд. Змішані команди, крос.

09.30 – Лижні гонки. Жінки, 4х5 км, естафета (Україна)

10.53 – Ковзанярський спорт. Чоловіки, 500 метрів (Україна)

11.00 – Біатлон. Чоловіки, 10 км, спринт (Україна)

14.00 – Стрибки на лижах з трампліна. Чоловіки, великий трамплін LH.

14.20 – Скелетон. Жінки, одинаки.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!