Особливо цінна перемога, або У чому феномен України на Євробаченні

5716 0
Перемагати у «Євробаченні» від України вдається тільки відверто проукраїнським артистам – Руслані, Джамалі і Калушу.

Україна є найуспішнішою країною «Євробаченні» у 21-му столітті, наголошує викладач кафедри івент-менеджменту та індустрії дозвілля Київського національного університету культури і мистецтв Олександр Висоцький.

За 20 років, протягом яких Україна бере участь у конкурсі, наші артисти представили 17 пісень. Із 17-ти виступів ми тричі перемогли, двічі посідали друге місце, по одному разу займали 3-тє, 4-те, 5-те, 6-те та 7-ме місця (загалом 11 разів були в ТОП-10).

Читайте також: Скандал українського журі на «Євробаченні». Хто вони і як пояснють своє оцінювання

Україна жодного разу не провалювала півфінальний відбір і кожного разу виступала у фіналі Найбільшого музичного фестивалю планети. Найвищий резутьтат в «Євробаченні» ми отримали у 2022 році – 631 бал, а це ТОП-5 найвищих балів за всю історію конкурсу (якщо дивитися у відсотках від усіх балів).

Вєрка Сердючка – феномен українського «Євробачення», бо, посівши у 2007 році друге місце у конкурсі, обійшла за популярністю переможицю. Більшість людей взагалі впевнені, що Сердючка тоді перемогла, адже її знають всі, а хто там зайняв тоді перше місце, пам’ятають одиниці.

Читайте також: Kalush презентували кліп на пісню Stefania, знятий в зруйнованих Бучі та Ірпені

Цікаво, що перемагати у «Євробаченні» від України вдається тільки патріотичним відверто проукраїнським артистам (Руслана, Джамала, Kalush). А найкрутіше, що у 2022 році Kalush Orchestra перемогли з абсолютно україномовною піснею.

І так, «Євробачення» – це політично заангажований фестиваль, де журі відверто підіграє потрібним країнам, а глядачі часто оцінюють не виступи, а країну чи артиста відповідно до своїх симпатій. І від того перемога Україна зараз є ще ціннішою, бо в таланті українців сумніву ніколи не було, а от міжнародна підтримка України в боротьбі з окупантами – це моральна і політична перемога, яка ще раз показала світовим елітам, на чиєму боці народи і виборці Європи.

Читайте також: Гурт Kalush відзняв кліп на пісню «Stefania» у львівському Будинку вчених

Громадяни західних країн прямо сказали своїм голосуванням, що бажають нашої перемоги у війні. Цей сигнал зчитали всі і всі зробили висновки. Думаю, всі ми розуміємо, що ця перемога по справедливості має бути розділена між артистами, які блискуче представили Україну і Збройними Силами, які забезпечили саме існування України.

ЗСУ показали, що українці воюють ще талановитіше, ніж співають.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!