Боже, зглянься на Папу і Ватикан, нехай зрозуміють, що таке Росія

5879 0
Маємо безпричинне зло у вигляді путінського фашизму, яке не бореться ні з якою комуністичною загрозою чи ще чимось таким, а навпаки, є спадкоємцем всього, що було в атеїстичному комунізмі.
Фото: Навколо світу

Фото: Навколо світу

Ватикану не вистачах духу засудити фашизм Росії. Мало того, з'являється бажання всіляко примирити українців та росіян. Український релігієзнавець і філософ, професор кафедри богослов'я та релігієзнавства НПУ ім. Драгоманова Юрій Чорноморець наголошує, що треба нарешті розпізнати фашизм Росії і її явну агресію проти цивілізованого світу. 

Читайте також: Українці і росіяни разом триматимуть хрест під час Хресної дороги з Папою Франциском

Є думки, що Ватикан має якийсь особливий віковий досвід і він підштовхує не протестувати про агресії Росії та примиряти українців та росіян прямо зараз. Але досвід говорить тільки одне: треба протестувати і негайно. Папи Іван Павло ІІ і Бенедикт XVI прямо писали, що католицька церква зробила згубну для себе помилку, коли мало протестувала проти фашизму. Бо курії в часи Другої світової війни та перед нею здавалося, що вони сказали достатньо, а коли виявилося, якими дійсно були злочини фашизму, то все сказане виявилося практично як мовчання. І це при тому, що боялися радикально засудити фашизм, щоб не лити воду на млин комунізму. Тепер немає ніякого комунізму. Тепер лише є фашизм Росії та цивілізований світ. І є ясна агресія Росії проти цивілізованого світу – вони ж так і говорять, що воюють із всім Заходом, просто зараз – в Україні.

Але ясно засудити цей фашизм Ватикану духу не вистачає. Мало того, з'являється бажання всіляко примирити українців та росіян – у дивних символічних актах зокрема. Дожилися до плану, що українка і росіянка мають нести Хрест у Велику П'ятницю. Між тим з кожним новим злочином росіян все більш гостро не лише українці, а й католики всього світу ставлять питання, чому не має чіткої позиції проти Путіна, про релігії війни Гундяєва, проти агресії в Україні та державного тероризму по всьому світові. Все це приведе до сумних наслідків для РКЦ, храми будуть пусті не лише в Європі, а й вже скрізь по світові. Це просто катастрофа для історичного християнства і катастрофа, для якої не було причин.

Читайте також: Чому Ватикан боїться називати війну в Україні війною

Папа Бенедикт XVI у книзі «Божа революція» визнав, що позиція слабкого протесту проти фашизму в 1920-40-ві роки була не просто богословськи помилковою, але й прагматично була катастрофічною помилкою. Бо через мовчання папи опустіли храми. Це визнання залишаю на совісті папи, бо це не єдина причина секуляризації в європейських католицьких країнах, але дійсно це могло стати останньою краплею для багатьох після Другої світової війни, особливо у Франції. І ось тепер Ватикан робить ще більшу помилку. Маємо безпричинне зло у вигляді путінського фашизму, яке не бореться ні з якою комуністичною загрозою чи ще чимось таким, а навпаки, є спадкоємцем всього, що було в атеїстичному комунізмі, тисячу разів засудженому папством як протиприроднє приниження особистості, родини, як знищення природного правового порядку.

Можна брати енцикліки пап з 1891 року і до сьогодні по соціальному питанню, дивитися як папи захищають гідність і права людини, правову і соціальну справедливість, умови для свободи і солідарності – і потім питатися, де зараз найбільша загроза всім цим цінностям християнського соціального вчення? Від Росії! Це колективний Антихрист, що бажає знищити все, що відстоює католицизм як позитивний соціальний ідеал. Знищити повністю. І чому далі мовчати і не протестувати? Чому далі загравати з найбільшою антихристиянською потугою XXI століття і ясно не сказати «Я протестую в ім'я Христа і людини!»? Боже, зглянься на Папу і Ватикан, нехай хоч зараз, на краю безодні, зрозуміють, що таке сьогоднішня Росія і чому примирення буде можливе лише після її розпаду чи повної денацифікації.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!