Перекриття вулиць: львів’яни проти львів’ян

29501 3
Поки ми не викинемо сміття зі своїх голів, не вирішимо проблему з відходами в місті.
Фото: прес-служба Патрульної поліції

Фото: прес-служба Патрульної поліції

Наталя Смуток, директорка компанії «Матаї-Україна», наразилась на агресію сусідів, повертаючись додому. Львів’янка вважає, що протести проти невивезеного сміття мають бути конструктивними.

Я живу на вулиці Княгині Ольги, працюю на перехресті Тролейбусної та Трускавецької. Тому впродовж тижня постійно потрапляю в зону протестів проти невивезеного сміття.

У вівторок була акція протесту на вулиці Княгині Ольги. Вона була санкціонована, й усе було гаразд – люди перекрили одну вулицю, але були паралельні, якими я змогла доїхати додому й побачити своїх дітей. Я поважаю протестувальників і розумію, навіщо вони це роблять, бо дихаю тим самим повітрям і проти того, щоб сміття лежало біля будинків.

У четвер, натомість, перекрили вулицю Володимира Великого. Я поїхала бічною вуличкою і стикнулась із іншими пікетувальниками, які стояли біля свого під’їзду.

Я дуже поспішала додому, щоб відпустити няню – було вже по восьмій вечора. На мої прохання пропустити автомобіль мені відповіли: «Кидай машину і… газуй».

Читайте також: Львів’ян закликають не перекривати дороги у Львові через сміття

Можливо, агресія була пов’язана з тим, що в мене дороге авто. Але я заробила на нього своєю працею. Я намагалась пояснити їм, що ми – сусіди, що я теж страждаю від того, що сміття не вивозять, однак порозумітися не вдалося. Коли я спробувала розвернутись, на мене почали кидатись і не пропускати.

Найбільше вразила неконструктивна поведінка людей, їхня грубість, їхнє бажання кричати одне на одного. Те, що я побачила, нагадало мені «антимайдан». Я почувалася в небезпеці посеред протесту, який перетворився на хаос, де всі проти всіх. Потім я радила людям не їхати цією вуличкою, бо там стоять вар’яти.

Поки ми не викинемо сміття зі своїх голів, ми не дамо ради проблемі сміття у місті. Люди мають право виходити на вулиці – це елемент демократії. Але протест повинен бути цивілізованим, а влада й поліція, поінформовані організаторами про місце і час акції, мають її супроводжувати. Водії повинні знати, які вулиці будуть перекриті, щоб доїхати додому іншими. Інакше це буде протест мешканців одного району Львова проти мешканців іншого, львів’ян проти львів’ян.

Читайте також: Як Львів звільнятимуть від сміття і хто за це заплатить?

Моя історія закінчилась добре: я таки доїхала додому, перепросила няню й побачила дітей. Але в заторах, що утворились через тотальне блокування району, могла бути пожежна машина або швидка допомога. Тоді йшлося б уже не про зіпсутий настрій, а про людське життя. 

Перекриття вулиць свідчать про те, що ми пройшли певну точку неповернення, й ми бачимо, що бездіяльність влади призводить до хаосу. Міська влада повинна нарешті взятись за розв’язання проблеми сміття, а протести на вулицях мають бути аргументом для тих, хто насправді приймає рішення. 


Читайте також:
11 Червня, 2017 18:05
Галіцай п. Наталю... працюйте і матимете ще ДОРОШЧЕ АВТО . а з сміттям хай розбираються прості львівяни без ДОРОШЧИХ АВТО... плебс посмів перекрити дорогу ЧЕСНО ЗАРОБЛЕНОМУ ДОРОГОМУ АВТО... десь ми уже чули про чесно зароблені дачі яхти і заводи параходи)
11 Червня, 2017 12:21
Вікторія Думаю, не варто так критикувати і принижувати людей за те, що вони чинять саме так. Якщо є такі мудрі люди як Ви, пані Наталю,то організуйте конструктивні та дієві протести мешканців проти сміття. А що робити? САІ у подвір'я чи до міськради нести сміття? Набридло терпіти зневагу до себе! От люди і протестують. Нічого, мій чоловік обїзджав цю дорогу, віз дитину з уроку англійської. Не треба так з нашими громадянами. Зрештою, пані, кожен має право і свою думку.
10 Червня, 2017 16:19
666 ... і от чому ми "бідні" ? ... бо вулиці перекривають пересічним людям , а не "владі" ... бо палять сміття під будинками пересічних українських громадян , а не "влади" ... тому все , що робиться "активістами" , -- для людей ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!