Чи варто святкувати корпоратив у час війни?

3724 0
Повномашстабна війна внесла корективи і розділила думки стовно того, чи відзначати свята та проводити корпоративи. Психологиня Галина Карпук пояснює, чому не варто себе у всьому обмежувати та якоою може бути користь від корпоративу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Якщо ми говоримо про корпоративи, то вони бувають дуже різні. Те, що точно не варто використовувати, – це пітарди, салюти. Це може призвести до ретравматизації. Все інше – традиції і рутина, які нас пов’язують з мирним життям, їх дуже важливо зберегти, бо це дає стабільність нашому ментальному здоров’ю.

Читайте також: Дата Різдва не вплине на наші традиції, бо усі вони мають своє призначення

Так, це може бути якийсь інший формат, можливо, це буде не так гучно і не в тих місцях, у яких ми звикли проводити корпоративи, тому що в нас є повітряні тривоги. Так, це важко робити в ресторанах, оскільки є комендантська година. Але все, що можна «забрати» з мирного життя, варто продовжувати зараз, бо це дає стабільність.

Якщо ми запросимо фотографа, відеографа, діджея, то це люди, що отримують кошти, за які можуть жити. Вони не будуть вантажем для нашої економіки, а навпаки вкладатимуть, бо будуть мати, за що купити їсти й пити, оплатити комунальні послуги та задонатити на армію. 

«Що люди скажуть?» – це така давня традиція нашої ментальності, і вона має як позитивний, так і негативний бік. Ми маємо орієнтуватися на себе та свої бажання і цінності, тому казати однозначно «так, всі йдуть на корпоративи» – не треба, чи «ні, ніхто не йде на корпоративи» – теж ні. Кожен вирішує для себе самостійно.

Читайте також: Це не лише 12 страв та коляда. Отець Василь Рудейко про Різдво, церкву і календар

А стосовно засуджень, то треба думати більше про себе, а не про те, як засудити іншого. По-перше, корпоратив це неформальне спілкування, яке добре об’єднує колектив, дає можливість краще познайомитися. Він дає можливість неформально поспілкуватися, дізнатися щось нове про тих, хто поряд з тобою, розвантажитися. Це коворкінг.

Ми дізнаємось про позаробочі моменти, про хобі, таланти свої колег. Це дає можливість колективу об’єднатися не лише навколо професійних задач, які можуть нас втомлювати, а навколо приємних моментів. Можуть виникати нові ідеї та концепції. Це дуже корисно.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!