Росіяни можуть пропустити кілька наступних Олімпійських ігор через допінг

1579 0
У новий день зимових Олімпійських ігор у Пекіні українська олімпійська збірна взяла участь у змаганнях із трьох дисциплін, а росіяни продовжують створювати скандали навколо своєї збірної.
Фото: Юрій Турянський

Фото: Юрій Турянський

Член Міжнародного олімпійського комітету (МОК), перший президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річард Паунд закликав росіян пропустити декілька наступних Олімпійських ігор через ситуацію з допінгом.

«У вас проблема, ми можемо зосередитися на цьому. Візьміть тайм-аут на одну, дві чи три Олімпіади, поки не візьмете ситуацію з допінгом під контроль», – заявив Паунд.

Колишній очільник WADA також наголосив на тому, що необхідно шукати жорсткий підхід до допінгових скандалів за участю росіян. А дозвіл спортсменам з РФ виступати під прапором Олімпійського комітету Росії (ОКР) – це занадто м'яке рішення.

Варто нагадати, що на цьогорічній Олімпіаді в Пекіні продовжуються розгляди скандальної справи щодо 15-річної російської фігуристки Каміли Валієвої вживала заборонений препарат під час виступу на чемпіонаті Росії 25 грудня 2021 року.

Росія відсторонена від участі в Олімпійських іграх через систематичне порушення антидопінгових правил. На зимових ОІ-2022 МОК заборонив росіянам використовувати національну символіку, гімн і прапор. Назву країни замінили на абревіатуру збірна ОКР – збірна Олімпійського комітету Росії.

Як виступили українці сьогодні?

Фігурне катання

Дует українських фігуристів Олександра Назарова та Максим Нікітін продовжив змагатись за медалі на цьогорічній Олімпіаді. «Синьо-жовті» сьогодні виступили з довільною програмою, замкнувши 20-ку в змаганнях танцювальних пар з фігурного катання. Варто відзначити, що для Назарової та Нікітіна це друга Олімпіада в їхній спортивній кар’єрі, однак з довільним танцем вони виступили вперше.

Фристайл

Одна з найдосвідченіших представниць України фристайлу Ольга Полюк виступила у кваліфікації з лижної акробатики серед жінок. Для неї це вже четверті Олімпійські ігри в кар’єрі. Полюк відзначила, що саме ці змагання стали найважчими для неї в моральному плані.

«Зараз наша команда дуже сильна, підготовлена на високому рівні. Були готові боротися за високі місця в Пекіні-2022, однак склалося все інакше. Чесно кажучи, дуже важко морально на цій Олімпіаді. На жаль, сьогодні на старт не змогла вийти Анастасія Новосад через позитивний тест. Авжеж мені було би легше виступати, якби відчувала поруч співвітчизницю. Це здорова конкуренція, яка йде лише на користь», – сказала Полюк.

Бобслей

У національному санно-бобслейному центрі у Яньцині, де ще зовсім недавно кілька днів змагались українські санкарі, розпочався другий день змагань у монобобі серед жінок. Варто нагадати, що Україна вперше за 20 років бере участь у цьому виді спорту. Представляє «синьо-жовтих» Лідія Гунько.

За підсумками чотирьох заїздів перша в історії України бобслеїстка на Олімпійських іграх  замкнула чільну 20-ку з результатом 4:29.10. Маю велику надію, що цей вид спорту буде надалі розвиватись у нашій країні.

Розклад на завтра:

15 лютого (9 комплектів медалей).

03.30 – Сноуборд. Жінка біг-ейр.

03.30 – Фристайл. Чоловіки, слоуп-стайл.

05.00 – Гірськолижний спорт. Жінки, швидкісний спуск.

07.00 – Сноуборд. Чоловіки, бігейр.

08.30 – Ковзанярський спорт. Жінки, 2400 метрів, командні перегони перегонів (Україна)

10.00 – Лижні гонки. Чоловіки, великий трамплін + гонка 10 км (Україна)

11.00 – Біатлон. Чоловіки, 4х7,5 км, естафета (Україна)

13.52 – Ковзанярський спорт. Чоловіки, 3200 метрів, командна гонка переслідування.

14.15 – Бобслей. Чоловіки, екіпажі-двійки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!