Рух на Котляревського як лакмусовий папірець львівської господарки

5395 0
Якщо так приймаються рішення у доволі простих задачах міської мобільності, то важко уявити, що ж відбувається із складними інфраструктурними проєктами.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

Майже два роки знадобилося Комісії з безпеки дорожнього руху (КБДР) Львівської міськради, щоб прийняти рішення про облаштування дорожнього руху відтинку довжиною 250 м на вулиці Котляревського. Змінивши рух на цій вулиці ще у грудні 2018 року, комісія, незважаючи на аргументи мешканців, вирішила не повертати його до старої схеми. Співзасновник медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко пише про всі перипетії зі зміною напрямку дорожнього руху на Котляревського та про сумніви щодо «прозорості та справедливості» такого рішення КБДР.

Як ви думаєте – скільки потрібно часу управлінцеві, щоб прийняти рішення про те, в яку сторону краще розвернути рух на відтинку вулиці довжиною 250 м, якою щодня рухаються авто? Не знаю, про скільки днів / годин подумали ви, але міській Комісії з безпеки дорожнього руху (КБДР) на це було потрібно майже 2 роки і маю сумнів, чи це вже кінець.

Читайте також: Цей світ не змінився. Він просто вкотре поділився…

Якщо так приймаються рішення у доволі простих задачах міської мобільності, то важко уявити, що ж відбувається із складними інфраструктурними проєктами. Якщо чиновники «Львівавтодору» ось так проводять своє моделювання, незважаючи на реальний стан речей, тоді я не дивуюся, чому у Львові такі затори навіть у час карантину, а смуги громадського руху і різноманітні нові дорожні знаки як швидко і необґрунтовано з’являються, так само і раптово зникають з вулиць міста.

Не буду наводити довгих аргументів, чому рішення розвернути рух на вулиці Котляревського у сторону вулиці Київської є, м’яко кажучи, невдалим. Ви це бачите щодня, рухаючись вулицями Сахарова, Княгині Ольги та Горбачевського. А особливо, якщо переходите дорогу на пішохідному переході на перетині вулиць із спірним напрямком руху. Зрештою, можете послухати чи почитати, що про це думають мешканці району і львівські водії.

Але розуміння цього чомусь зовсім не завадило міським чиновникам майже 10 разів розглядати це питання і постійно уникати прийняття рішення. Принаймні, останній рік-півтора. І прийняти нарешті таке, яке не змінює попереднє невдале рішення.

Зміна аргументів для його обґрунтування щоразу кардинально протилежні – від турботи про мешканців вулиць Котляревського і Нечуя-Левицького до навпаки потреби пропустити більше транспорту по Котляревського – викликають лише недовіру до прозорості та справедливості його прийняття КБДР. А відтак і до діяльності управління транспорту загалом.

Читайте також: Транспортний колапс на Стрийській. Чи справді там потрібна виділенка

Подейкують, що комусь із поважних резидентів згаданих вулиць дуже хочеться менше транспорту біля свого будинку. Що ж, не знаю, чи це справді так. Але на питання журналістів «Твого міста» сказати, хто ж ті міфічні мешканці, які так просили у 2018 році розвернути рух на вулиці Котляревського чи бодай, скільки їх, чіткої відповіді так і не отримали. Тим часом, чи не щотижня на перехресті Горбачевського-Котляревського трапляються дрібні ДТП. Чи можна нехтувати безпекою львів'ян, прикриваючись «моделюванням»?

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто»

 
 
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» – це медіа, якому справді можна довіряти.
Якщо Вам подобається те, що ми робимо – долучайтеся до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!
Що отримають члени спільноти Tvoemisto.tv:
  • ексклюзивні e-mail розсилки
  • доступ на спеціальні закриті події для Спільноти
  • можливість голосувати за теми матеріалів та публічних дискусій, які планує редакція
  • можливість стати експертом «Твого Міста»
  • ексклюзивне друковане видання з доставкою додому/в офіс (щодвамісяці)
  • у майбутньому – знижки у мережі партнерів «Твого Міста».
 
Підтримати Tvoemisto.tv можна за посиланням.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!