Політична реклама

Затори у Львові і як їх вирішити на прикладі Залізничного району

3145 0
Якщо зробити райони самодостатніми – облаштувати інфраструктуру, сучасні школи, місця для дозвілля, прогулянок, офісні центри, дитячі гуртки, безліч людей комфортно зможуть діставатися до точки призначення, не користуючись приватним транспортом.

Однією з актуальних проблем, яку називають всі львів’яни, це затори у години пік. Кожного ранку і вечора містяни замість того, щоб провести вільний час зі своїми рідними та відпочити, проводять його у нескінченних корках. Директор ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія», член «Європейської Солідарності» Назарій Бербека – про те, що з кожним роком ситуація ставатиме все гіршою і про те, як це вирішити на прикладі Залізничного району, від якого він кандидує в депутати у Львівську міську раду.

«Місто в місті»

Очевидно, якщо зробити райони самодостатніми – облаштувати інфраструктуру, сучасні школи, місця для дозвілля, прогулянок, офісні центри, дитячі гуртки, безліч людей комфортно зможуть діставатися до точки призначення, не користуючись приватним транспортом.

Це все реально. Знаємо, що у Залізничному районі немає просторів для дозвілля, а ті, що є, – у занедбаному, закинутому стані. Наприклад, Палац Культури ЛОРТА «Укроборонпрому» (який колись був культурним, громадським центром Залізничного району) не використовується близько 10 років. Якщо відреставрувати цей об’єкт, тут можна організувати якнайширший перелік гуртків для дітей.

Стимулювання ревіталізації промоб’єктів

Ревіталізація промислових об’єктів – найефективніший метод вдихнути життя у райони міста. Адже це багатофункціональні простори, у яких можна організовувати офісні площі (доступні за вартістю оренди підприємцям початківцям), місця для відпочинку, сучасного мистецтва та дозвілля.

Місто може та повинне бути залученим до діалогу та стимулювати розвиток таких об’єктів.

Smart District

Ми часто чуємо, що Львів рухається у напрямку Smart City, але мешканці Залізничного району поки що цього взагалі не відчувають на собі. Саме тому вони не затримуються у своєму районі, а лише приїжджають ночувати у домівки.

Екстрені кнопки виклику (для небезпечних ситуацій), безкоштовні WI-Fi точки у громадських місцях, інклюзивність, розвинена велоінфраструктура, екологічні ініціативи, проведення хакатонів, – це елементи Smart City, які можна втілити у нашому районі у найближчий час.

У Львові є багато IT-компаній. Впевнений, що вони з задоволенням долучаться до розвитку Smart City, допоможуть сформулювати рішення, які зроблять район нашого міста комфортним, безпечним та інноваційним.

Впевнений, що покращення рівня життя для мешканців районів міста можливе. Для вирішення проблеми заторів потрібно підійти стратегічно, виважено та без популізму. Всі ж розуміють, як формуються потоки авто у години пік – зранку всі везуть дітей у школи, їдуть на роботу в офіс (найчастіше у центр міста), ввечері – повертаються з офісів до своїх квартир у різні райони Львова. Втіливши запропоновані рішення, ми зможемо з часом досягнути того, що вся необхідна інфраструктура і потреби львів’ян будуть у їхніх районах.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!