Що спільного між крадіжками лісу і ввезенням «блях»

3975 7
Пересічні українці клянуть владу за те, що вона не змінює життя на ліпше, однак самі роблять все, щоби не жити по-новому.
Фото: vistiradio.com.ua

Фото: vistiradio.com.ua

Чому українці можуть нищити свої ліси та ввозити старі автомобілі, які забруднюють атмосферу, але при цьому воліють нарікати на владу і не бачити своєї відповідальності за те, що відбувається в державі, розмірковує львів’янин Дмитро Малєєв.

От ви кажете «бляхи». Та ви на Карпати подивіться. З кожним роком їм все більше капець настає: просто тому, що вирубують. Щороку по кілька сіл зносить до однієї мами, бо жителі цих же сіл бадьоро заробляли грошенята, крадучи ліс.  Це ж їхня земля, і вони що хочуть, те й роблять.

Щороку після того, як переживе паводок, населення кляне владу, яка це ж населення мала би рятувати – за гроші, які це ж населення не платить за скомуніжджений ліс.

Читайте також: Рубати розумно, продавати прозоро. Що відбувається з лісами Львівщини

Та й біс із ним. Пережили потоп, корову ніби з потоку виловили, хижу палицею підтримуємо. Начебто можна було би засвоїти урок, зробити висновки, нагодувати корову, а не красти ліс. Але що робитиме пересічний житель після того, як біда мине? Правильно – пережили і треба знов на життя заробляти. І з подвійною енергією рубати і красти ліс. Тому що наступного року знову затопить, і треба накрасти лісу, щоби стало на ремонти і на те, аби відловити корову, яка бозна-де плаває. Бодай сусідську, хто там після паводка щось комусь доведе.

Те ж саме й «бляхи». Яка до дідька різниця і нащо думати про екологію, якщо можна сміття зі всього світу привезти сюди. Я ж здоровий! А те, що наші діти почнуть кашляти, – не біда! Мені потрібна машина, щоби їх в Польщу до лікаря відвезти, бо у нас медицина та екологія ніякі, держава нічого не робить, хоч би й мала. Я авто не вкрав, я податки не приховав – я гордий представник нації і не прогнуся.

Читайте також: Привезти авто з Європи: варіант "не бляхи"

Чому так діється, спитаєте. Бо немає соціальної відповідальності. Давно когось штрафували за крадений ліс? Ні! Давно комусь забороняли їздити на автомобілі, де з вихлопної труби дим валить стовпом, а мастило капає на траву, тому що гордий житель мав у носі правила парковки? Хай Порошенків син спочатку паркується за правилами… Тільки гривня нам допоможе. Якщо нею карати порушників.

P.S. Друже, якщо ви не розумієте іронії і скажете, що податки «бляхаря» і лікаря нічого спільного не мають, то я скажу вам одне – не поспішайте з висновками, а добре подумайте ще раз.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 


Читайте також:
20 Липня, 2018 20:42
Yura Доки такі [***] як автор цієї статті будуть жити нічого не зміниться!
20 Липня, 2018 18:56
Юрій Тобто населення винне у всіх бідах, так??? І хто в цьому словесному поносі побачив "правильний текст"? Бляхери порушують ПДД, а селяни ешелонами вивозять ліс за паркан, правильно??? Чоловіче, серед усього переліченого ти найгірший хробак в нашому суспвльстві. І саме через таких продажних рагулів як ти ми так погано живемо. Бо саме ти цим брєдовим текстом виправдовуєш нашу злочинну владу і всіх тих, хто паразитує на тілі суспільства. Колись життя тебе покарає за це, баланс присутній. Поширюєш лайно - рано чи пізно тебе цим лайном залиє по самі вуха. Навіть не будеш знати звідки і за що.
19 Липня, 2018 22:53
Кльопа А ти Андрію подивись на яких машинах їздять депутати.А скільки аварії на укрномех.
19 Липня, 2018 22:49
Кльопа
Діма напевно Іван з Петром продають ліс.
19 Липня, 2018 09:47
Ярослав 100%.
19 Липня, 2018 08:17
Андрій Все чітко і правдиво, на жаль. Можна ще додати про хамську їзду євробляхерів на наших дорогах
19 Липня, 2018 00:40
T Правильний текст!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!