Це не просто свято подарунків. Як пояснити дитині, чому Миколай цього року приходить у різні дні

6125 0
Поки українські церкви думають над тим, щоб перейти на Григоріанський календар, чимало українців самостійно вирішують відзначати Різдво з усім католицьким світом 25 грудня. За новим календарем зміниться і День Святого Миколая – до частини українських дітей Миколай завітає у ніч з 5 на 6 грудня. Психологиня Оксана Медвідь підказує, як пояснити дітям, чому до одних святий Миколай прийде 6 грудня, до інших – 19-го, а до декого взагалі двічі.

Дітям потрібно повідомити і підготувати їх до нової дати святкування Святого Миколая, яке цьогоріч можуть відзначати 6 грудня. Їм треба дати розгорнуту відповідь, чому це змінилося, бути відвертими, наскільки це можливо, щирими, адже вони все відчувають. Батьки можуть розповісти своїм дітям легенду про Святого Миколая.

Наприклад, що Святий Миколай – це чудотворець, який завжди бачить наші добрі і погані вчинки. Якщо дитина чемна – він може принести під подушку гарний подарунок. Якщо ж дитина поводила себе нечемно, то може подарувати різочку. Він стежить за кожним із нас і бачить, що відбувається у нашій країні – війну, непростий час, у який ми живемо.  

Читайте також: Коли Україна святкуватиме традиційні свята, якщо перейде на григоріанський календар

Так сталося, що багато дітей покинули свої домівки і роз’їхалися по всьому світу, тікаючи від війни. Зараз буде непросто Святому Миколаю встигнути до кожної дитини вчасно, бо подарунок бажає отримати кожен. Святий Миколай буде намагатися знайти кожну дитину в різних куточках світу, йому потрібно більше часу, щоб підготувати подарунки, доїхати чи прийти до дитини. Цьогоріч він може приходити до дітей з 6 по 19 грудня, аби всі діти змогли отримати подарунок від Чудотворця. 

Ще один важливий акцент – ми повинні розповідати нашим дітям, що свято Святого Миколая – це не просто свято подарунків, важливо розказати історію Чудотворця, що насправді він творив дива, творить досі.

Можливо, не кожна дитина отримає подарунок, не до кожної він прийде, але кожен із нас може творити диво щодня, як творять його Збройні Сили України. Потрібно сказати дитині, що отримати подарунок – не найголовніше, а важливо те, що Святий Миколай завжди намагається творити різні дива. Він і в майбутньому буде намагатися зробити їх для кожної дитини. 

Читайте також: Стан виснаження – це ок. Відчепіться від себе там, де можете дозволити собі відчепитися

Подарунок або справжнє диво від Миколая буде. Це буде 6 чи 19 грудня, але обов’язково станеться. Одне з див, які очікують всі українці – це наша перемога.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!