Це росіяни на нас напали і мордують наших людей, а не якісь рашисти

2644 0
Називаючи росіян рашистами, ви проводите поділ між нелюдами, що творять злочини і умовними росіянами, які ніби-то проти війни і за дружбу з Україною. Так от нема такого поділу. Є росіяни.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Після нападу Росії на Україну 24 лютого росіян почали називати рашистами, які мають свій символ «Z». Утім український журналіст та ведучий «Свободи слова» Вадим Карп'як вважає, що не варто ідентифікувати росіян як рашистів, аби не було жодної двозначності у тому, хто саме чинить геноцид проти українців.

Рашисти. Для мене досі це слово не увійшло в побутовий і професійний лексикон, на відміну від багатьох колег. Так, воно чітко і водночас багатошарово пов'язує Росію з фашистами і нацистами. Особливо для англомовного вуха. Однак я утримаюся від його вживання.

Продовжу і надалі називати їх росіянами. Я хочу, щоб не було ніякої двозначності в тому, хто саме напав на нас. Це росіяни. Саме росіяни катують і вбивають цивільних людей. Росіяни знущаються з наших військовополонених. Росіяни ґвалтують наших жінок. Росіяни вбивають батьків на очах дітей, а дітей на очах батьків. Росіяни мародерять все, до чого дотягнутися. Забирають у фермерів всю техніку і все збіжжя для посівної... Це все росіяни, а не якісь рашисти.

Читайте також: «Господи, як я їх ненавиджу! Отак і скажіть». Священник про звірства росіян

Називаючи їх рашистами, ви самі ж проводите вододіл між нелюдями, що творять злочини і умовними росіянами, які ніби-то проти війни і за дружбу з Україною. Так от нема такого вододілу. Нема такого поділу. Є росіяни. І крапка. І все, що у нас відбувається – робота саме росіян, а не якихось поганих рашистів. Не давайте їм цієї рятівної соломинки. Не виправдовуйте їх перед світом.

І останнє. Фашизм і нацизм – це самоназви. Фашисти самі називали себе фашистами. Націонал-соціалісти самі називали себе націонал-соціалістами. Тепер ці слова у всіх мовах символізують злочини і ганьбу. І я хочу, щоб третім у цьому ряду стояло не слово «рашисти», а саме слово «росіяни».

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!