В складні часи люди мають допомагати одне одному

6652 0
Треба більше спілкуватись, підтримувати одне одного, також і їжею. Та молитись, особливо за медиків, фармацевтів, воїнів на передовій.
Фото: Місіонар

Фото: Місіонар

У час карантину Церква залишається зі своєю паствою. Окрім звуків дзвону, які нагадують, що треба молитися, отці закликають також більше часу приділяти своїй родині та ближнім. А це означає, що треба більше спілкуватися та допомагати, адже погано, якщо ми самоізолюємось, а поряд сусід буде помирати. На цьому на сьогоднішній сесії Львівської міської ради наголошував капелан, речник Львівської Архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк.
 

Читайте також: Церкви Львова долучаться до боротьби з вірусними інфекціями

Без сумніву, ми сьогодні боїмось. Але ми маємо спільно пройти випробування на нашу людяність і залишатися людьми. Ми входимо у свідомість того, що нас очікує за день, за тиждень. Ми боремося з пандемією, яка, ймовірно, в активній фазі буде присутня серед нас. Пандемія виражена у конкретному вірусі, але вірус важливо не впустити до свого серця. Триматися разом. Не дорікати один одному. Якою буде Пасха 2020, чи буде вона радісною– я не знаю. Але все ж я сподіваюся.

Вчора у кафедральних храмах дзвонили дзвони і Церква продовжуватиме цю традицію надалі.

Дзвін має своє особливе значення. Він рятував і допомагав людям пережити не одну пандемію. Це означає, що Церква молиться. Церква закликає залишатися вдома, але є інтернет-трансляції богослужінь із різних храмів. У цьому немає гріха, якщо я не йду до церкви, але я є біля екрану, я є віруючим християнином. Тому будемо дзвонити у дзвони, щоб Господь дав нам сили пережити пандемію.

Читайте також: Старим і малим – лишатись вдома. Глава УГКЦ про коронавірус і богослужіння

Також закликаю львів'ян бути ввічливими і відповідальними, щоби пережити цю пандемію достойно. А родинам використати час разом у спілкуванні та підтримці.

Більшою небезпекою буде, якщо ми самоізолюємось, а поряд сусід буде помирати, не матиме що їсти. Люди мають допомагати одне одному, звісно, забезпечивши себе всіма засобами захисту.

Нагадую, що сьогодні молитви потребують медичні працівники та працівників аптек, які найбільш наражені на вірус, а також воїни, які борються на передовій.

Отож, якщо Ви почуєте дзвін – скажіть: «Господи помилуй», за всіх, хто сьогодні потребує допомоги. Будьмо розумними і витривали!

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!