«Твоє місто» не має стосунку до агітації «Самопомочі» або Як політики використовують бренди, яким довіряють

3558 0
Наглядова рада та команда медіа-хабу «Твоє місто» занепокоєні маніпулятивними практиками у передвиборчій агітації.
Твоє місто

Твоє місто

Львів’яни отримали безкоштовну агітаційну газету від партії міського голови Львова Андрія Садового з написом на головній сторінці «Це – Твоє місто. Це  Твій вибір». Ми, наглядова рада та команда медіа-хабу «Твоє місто», змушені публічно оголосити, що не маємо жодного стосунку до цього видання та не давали дозволу на використання нашого бренду в агітаційній пресі.

Чому ми змушені про це написати?

Ті, хто стежить за львівською політикою трохи довше, швидше за все пригадують той випадок, коли таке ж роз’яснення довелось готувати Українському католицькому університетові.

Наприклад, у публікації на сайті університету від 25 лютого 2019 року зазначено: «Чимало осіб із університетської спільноти, а також наші випускники стривожено відреагували на той факт, що у двох передвиборчих роликах кандидат у Президенти України пан Андрій Садовий знявся у футболці, на якій великими літерами написано: «Made in UCU. Асоціація випускників Українського католицького університету». На думку стривожених, це можна розглядати як безпосередню підтримку кандидатури пана Андрія з боку УКУ». Далі ректорат університету пояснює, що «згадану футболку п. Садовий придбав в Асоціації випускників на тих самих засадах, що й інші люди, тобто з правом вільного використання». «Ректорат УКУ покликаний сприяти тому, щоб ім’я УКУ не асоціювалося в уяві громадськості України з якоюсь однією політичною партією чи угрупованням», – зазначено, зокрема, у роз’ясненні УКУ.

Нині ж роз’яснення мусимо оприлюднити ми, оскільки розуміємо, що наша аудиторія може мати запитання до нашої редакції через цю політичну газету.

Також ми звернулись за консультацією до юриста, оскільки маємо зареєстровану торгову марку «Твоє місто».

Ми – міський медіа-хаб, який об’єднує інтернет-видання, продакшн, дискусійну платформу. Навесні ми видали кілька номерів газети «Твоє місто»

Попри те, що спілкування з виборцем на «ти» стало ще одним трендом нинішньої передвиборчої кампанії, складно припустити, що команда Андрія Садового не розуміла асоціацію агітаційного продукту із «Твоїм містом». Додамо, що подібний меседж – «Це твоє місто», міський голова використав і у виборчому відео ролику.

Передвиборча газета Андрія Садового

Агітаційна наліпка у ліфті

Прінт-скрін із агітаційного ролика Андрія Садового

Як ми функціонуємо?

Ми створили громадську організацію «Твоє місто Львів», куди увійшли підприємці, науковці, громадські активісти, журналісти. Ми маємо членські внески, а нещодавно створили Спільноту «Твого міста» і вдячні кожному читачу, який долучився до співфінансування нашої редакції.

Ми намагаємось будувати партнерські стосунки зі своєю аудиторією, а це для нас означає говорити правду та називати речі своїми іменами.

Одним із ключових моментів, який відрізняє нас від інших, є те, що ми завжди маркуємо рекламу, яка публікується у нас на сайті чи звучить під час ефірів. Окрему позначку отримує політична реклама. Водночас, ми не розміщуємо «токсичної» реклами, яка не створює доданої вартості для нашого читача/глядача.

Віримо, що в Україні і у Львові зокрема можуть існувати та розвиватись незалежні медіа, які працюють за стандартами.

Ми намагаємось дотримуватись правил та цінностей, які для нас є важливими: наближеність, професійність та відповідальність.

Розуміємо, що нам буде непросто переконати близько сотні тисяч львів’ян, а приблизно таким є наклад цієї політичної агітації партії Андрія Садового, однак переконані, що наші читачі заслуговують знати правду. І вимагаємо від усіх політичних партій відповідальніше підходити до своєї передвиборчої кампанії.

З повагою,

Наглядова рада та команда Твого міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!