Україна завершила змагатися на зимових Олімпійських іграх-2022 в Пекіні

1434 0
Сьогодні українці взяли участь у масстарті з біатлону, в якому не виступали 12 років.
Артем Прима/biathlon.com.ua

Артем Прима/biathlon.com.ua

Сьогодні, 18-го лютого, українська збірна України продовжує змагатись за медалі на ХХІV зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні. Нагадаємо, що позавчора, 16-го лютого, фрислайліст Олександр Абраменко виборов для нашої держави першу нагороду на цьогорічній Олімпіаді. А в сьогоднішній день змагань українці взяли участь у масстарті з біатлону, у якому Україна не виступала 12 років. 

У сьогоднішній олімпійський день завершилась змагальна програма з біатлону на XXIV зимових ОІ в Пекіні гонкою з масовим стартом у жінок та чоловіків. Варто відзначити, що вперше за останні 20 років Україна знову представлена в цій дисципліні. Востаннє «синьо-жовті» змагались у масстарті на зимовій Олімпіаді-2010 у Ванкувері.

Українці Дмитро Підручний та Артем Прима в сумі настріляли по сім промахів і таким чином не змогли потрапити до 20-ки найкращих. Підручний фінішував 24-м, а Прима третім з кінця.

Дмитро зауважив, що загалом показники на цьогорічних іграх у Пекіні були гідними: «Шанси позмагатися за високі місця були в кожній гонці. Я задоволений, як індивідуальною гонкою, так і спринтом і гонкою переслідування. Зважаючи на всі негаразди, що були, і погодні умови, і проблеми зі здоров'ям, вважаю 13-те й 18- те місця досить непоганим результатом при нинішній конкуренції. Я боровся з усіх сил».

У жіночій гонці в цій дисципліні Україну представляла лише Юлія Джима. Масстарт, на жаль, розпочався для Юлії невдало. Біатлоністка впала вже на першому колі гонок. Відбулося це незадовго до вогневого рубежу. Джима не втрималася під час входу в поворот на спуску. На щастя, українка не постраждала та змогла продовжити гонку. Урешті-решт 31-річна біатлоністка, припустившись трьох хиб, фінішувала на сьомій сходинці.

Розклад на завтра:

19 лютого (9 комплектів медалей).

03.30 – Фристайл. Чоловіки, хаф-пайп.

05.00 – Гірськолижний спорт. Командна першість.

08.00 – Лижні перегони. Чоловіки, 50 км, масстарт, вільний стиль.

08.05 – Керлінг. Чоловіки.

10.30 – Ковзанярський спорт. Чоловіки, масстарт.

11.00 – Біатлон. Жінки, 12.5 км, масстарт.

11.00 – Ковзанярський спорт. Жінки масстарт.

13.00 – Фігурне катання. Спортивні пари.

14.00 – Бобслей. Жінки екіпажі-двійки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!