Українським претендентам на медалі Олімпіади в Пекіні заборонили змагатись

12019 0
Саме з фристайлом уболівальники України пов’язували сподівання на медалі в Олімпіаді 2022. Проте 10 лютого відразу трьом українським спортсменам з цього виду спорту заборонили змагатися.
Фото: XSport.ua

Фото: XSport.ua

Уже майже тиждень українська олімпійська збірна змагається за медалі на ХХІV зимових Олімпійських іграх-2022 в Пекіні. Сьогодні вчергове взяли участь наші санкарі, більшу частину яких складають львів’яни. В одній із дисциплін «синьо-жовтим» сьогодні змагатись не дозволили. Детальніше – у блозі голови відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрія Турянського.

Сьогодні, 10 лютого, на XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні, були заплановані змагання змішаних команд з фристайлу (акробатика). Варто візначити, що ця дисципліна цьогоріч дебютує в олімпійській програмі.

Саме з фристайлом уболівальники України пов’язували сподівання на медалі. Протягом крайнього сезону українці стабільно показували високі результати – на етапах Кубка світу у цій дисципліні «синьо-жовті» двічі ставали бронзовими призерами.

На жаль, одразу 3 українські фристайлісти – Дмитро Котовський, Анастасія Новосад і Олександр Окіпнюк буквально напередодні старту отримали позитивні тести на коронавірус, через що українська команда не має можливості виставити повноцінний склад з 3-х фристайлістів і вийти на старт командних змагань. Наразі спортсмени ізольовані і їм надана належна медична допомога.

Як сьогодні виступили українці?

Санний спорт

Сьогодні завершили свої виступи на XXIV зимових Олімпійських іграх українські санкарі. Останнім турніром для представників цієї дисципліни стала естафета. Україна виступила в складі з представницею Тернопільщини Юліанною Туницькою та трьома львів’янами Антоном Дукачем та екіпажем Ігор Стахів/Андрій Лисецький.

На 1-му етапі їхала 18-річна Юліанна Туницька, показавши чудовий виступ. Далі естафету прийняв найдосвідченіший учасник команди українських санкарів – Антон Дукач. На жаль, на 13-му віражі він зазнав падіння, втративши дорогоцінні долі секунди. Рівний спуск нашої двійки на 3-му етапі не зміг підняти збірну України вперше в історії у чільну десятку олімпійської командної естафети. У підсумку наші санкарі стали 11-ми серед 14-ти команд-учасниць. Відставання від 10-ої команди, Чехії, склало всього 0.048 сек.

Варто відзначити, що збірна України на Олімпійських іграх-2022 повторила свій найкращий результат у цій дисципліні на ОІ. У Сочі-2014 «синьо-жовті» також стали 11-ми, щоправда тоді змагалося 12 команд.

Фігурне катання

До фіналу розіграшу комплектів особистих нагород у фігурному катанні серед чоловіків-одиночників пробився українець Іван Шмуратко. Після короткої програми український спортсмен посідав 22-ге місце. Однак у командних змаганнях на цьогорічній Олімпіаді Шмуратко участі не брав через позитивний тест на коронавірус. Шмуратко заробив 127.65 бала за довільну програму, а загалом за 2 прокати – 205.76. Український фігурист, на жаль, опустився на дві позиції, завершивши змагання на останньому, 24-му, місці серед фіналістів.

Гірськолижний спорт і лижні гонки

На снігових схилах Національного гірськолижного центру у Янцині сьогодні розіграли комплект нагород серед представників гірськолижного спорту. Україну в цій дисципліні представляв Іван Ковбаснюк, для якого це вже 3-й старт на зимових Олімпійських іграх -2022. Після першої дисципліни комбінації, швидкісного спуску, українець був 21-м. Успішне проходження слалому дало змогу Івану Ковбаснюку піднятися вище у підсумковому протоколі – він став 14-м. Варто відзначити, що це найуспішніший результат для наших спортсменів у комбінації з Нагано-1998 року!

Взяли участь українці і в лижних гонках, де жінки розіграли комплект нагород на дистанції 10 км класичним стилем. Найшвидшою серед українських спортсменок була Марина Анцибор, яка показала на фініші 58-й результат.

Скелетон

Програму скелетону на Олімпіаді-2022 відкрили чоловічі змагання, які триватимуть упродовж двох днів і складатимуться з 4-х заїздів. Усього на старт цьогорічних змагань вийшли 25 атлетів, серед яких єдиним українцем у цій дисципліні є Владислав Гераскевич. Варто нагадати, що спортсмен показував непогані результати на офіційних тренуваннях.

Після перших двох раундів змагань Гераскевич посів 16-е місце. Аби вийти у фінальний раунд, спортсменові потрібно за підсумками третього заїзду увійти до 20-ки кращих. Вирішальні заїзди, 3 і 4 спроби, відбудуться 11 лютого.

Розклад на завтра:

11 лютого (6 комплектів медалей).

04.24 – Сноуборд. Чоловіки, хаф-пайп.

09.00 – Лижні гонки. Чоловіки, 15 км, класичний стиль (Україна)

10.00 – Ковзанярський спорт. Чоловіки, 10000 метрів.

11.00 – Біатлон. Жінки, 7.5 км, спринт (Україна)

14.20 – Скелетон. Чоловіки, одинаки (Україна)

14.43 – Шорт-трек. Жінки, 1000 метрів (Україна)

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!