Українці, які прилітають із Китаю, потребують нашого розуміння і любові

27299 1
Священник УГКЦ про «галицьке християнство».
Мешканці Шкла прийшли до селищної ради. Фото: Петро Шот / Фейсбук

Мешканці Шкла прийшли до селищної ради. Фото: Петро Шот / Фейсбук

На Львівщині шириться інформація, що українців із китайської провінції Ухань можуть привезти до львівського аеропорту, або ж – розмістити в одному з санаторіїв області. У МОЗ кажуть, що поки що не відомо, куди саме прилетить борт та де розміщуватимуть людей на карантин. Голова Комісії справедливість і мир, референт Бюро Екології УГКЦ у Стрийській єпархії УГКЦ священник Олег Кобель вважає, що українці не мають відвертатися від співгромадян у складній ситуації.

Я бачу цю проблему у контексті євангельського вчення про любов до ближнього. Ісус казав: хто відмовить ближньому у допомозі той відмовить мені, а хто допоможе – той допоможе мені.

Читайте також: Евакуація українців із Китаю: чи варто мешканцям Львівщини панікувати через коронавірус

Так розказує нам робити Церква. А що ми маємо насправді. Маємо інформаційну атаку з боку так званих ботів, які провокують суспільний протест у соцмережах.

А ще маємо типове «галицьке християнство». Це коли усі дуже віруючі, ходять до церкви, хрестяться біля храмів, а якщо треба допомогти ближньому – то перекривають дороги і відмовляють у притулку.

І обидва ці процеси хтось дуже вміло організовує, запускає провокації та розбурхує громадську думку.

Подібні активності відбувались на Львівщині, але зараз більш гостро бачимо їх у Тернопільській області.

Та дивують не стільки люди, які забули про Бога, а піддаються впливу далеких від християнства мотивів. Дивують отці Церкви, які не пояснюють пастві згубність їхніх кроків, їхньої поведінки.

Читайте також: Які країни не рекомендують відвідувати через коронавірус. Перелік

Адже, йдеться про наших співгромадян, наших братів, які повертаються додому і потребують не блокпостів і відторгнення, а нашого розуміння і любові.

Долучайтеся до дискусії і читайте останні коментарі на сторінці Tvoemisto.tv у Фейсбуку.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
19 Лютого, 2020 11:24
Андрій Яке ж воно безголове, той Кобель.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!