На правах реклами

Великий спорт для вашої дитини: за і проти

2902 0
У школі фігурного катання з дітками працюють не лише тренери з фігурного катання, але й викладачі з балету, гімнастики, хореографії (класичної та сучасної), масажист-реабілітолог.

Поширена думка, що великий, справжній спорт – це про виснажливі нудні тренування, травми, відсутність дитинства та олімпійські цілі. Хоча при правильно організованому процесі, він може бути амбітним і водночас захоплюючим  таким, що не спустошує, а навпаки – наповнює, дарує яскраві емоції та спогади. Саме про такий спорт пише засновниця ГО «Школа фігурного катання Bauer» Катерина Балінська.

Як мама трьох дітей я знаю, з якими проблемами зіштовхуються батьки спортсменів і самі дітки. Як їхні бажання та амбіції руйнуються через низьку організованість тренувального процесу, погану технічну базу, великі групи спортсменів. Коли моя донька захопилася фігурним катанням, ми періодично їздили на тренування, які проходили за кордоном. Саме тоді я зрозуміла, яку б спортивну школи хотіла для своєї доньки. Так почалася історія школи фігурного катання Bauer School.

Філософія нашої школи побудована на тому, що спорт – це фізичний розвиток дитини, реалізація потенціалу та любов до тренувального процесу. Адже з дітьми працюють чудові тренери, діє комплексна методика тренувального процесу, школа забезпечена хорошою технічною базою.

Найкращі тренери з фігурного катання

Для того, щоб відкривати школу з фігурного катання у Львові, потрібно було перш за все знайти Тренера (справді з великої букви). І це було найважче завдання. Довелося шукати в інших містах.

Максим Манащенко – зараз головний тренер Bauer School. До Львова переїхав на запрошення школи. Він – улюбленець дітей, професійний фігурист, сертифікований спеціаліст по роботі зі стрибковою лонжею. Має семирічний стаж тренерської роботи в спортивних клубах та школах м. Сімферополь, Крим. 

Артем Фарін – тренер школи, кандидат в майстри спорту з фігурного катання на ковзанах. Артист льодових шоу «Ocean Ice», «Landmark 81», «Great British Circus Malaysia».  

Комплексна методика  

У школі запроваджена комплексна методика тренувань. З дітками працюють не лише тренери з фігурного катання, але й викладачі з балету, гімнастики, хореографії (класичної та сучасної), масажист-реабілітолог.

Адже першочергове завдання Bauer School – розвивати тіло дитини, що постійно змінюється та росте, у правильному напрямку. І лише потім  – посилювати спортивні досягнення та витривалість.

Технічне оснащення (сухі тренажери)

Для того, щоб наші спортсмени якнайшвидше досягали успіхів на льоді, ми облаштували зал найсучаснішими тренажерами. Під час занять учні займаються на ротаторі, стрибковій лонжі, балансірі, на хореографічному станку. Вправи з загальної фізичної підготовки виконують з використанням фітнес-резинок.

Завдяки такій технічній базі учні зміцнюють вестибулярний апарат, покращують координацію тіла, розтяжку та рівновагу, вчаться таким необхідним для фігуристів багатообертовим стрибкам.

Амбітні цілі, виїзні інтенсиви і дружня атмосфера

Фігуристки нашої школи неодноразово ставали призерами Всеукраїнських чемпіонатів з фігурного катання. Серед наших здобутків золоті, срібні та бронзові медалі у різних категоріях.

У нас навчаються дітки, які ставлять собі високі спортивні цілі, і водночас у школі панує дуже дружня атмосфера. Діти підтримують одне одного, вболівають на змаганнях та дружать.

Цього року успішно провели літній інтенсив у Болгарії. Діти та тренери школи проживали у готельному комплексі на березі моря та тренувалися на великій льодовій арені. Щодня відбувалося 5-6 годин тренувань, а решта часу – на спільні розваги та спілкування. Як результат – діти надзвичайно підняли свій спортивний рівень та отримали незабутні спогади.

Ще один улюблений формат дітей  – льодові шоу та показові виступи. Ми щороку готуємо декілька великих творчих проектів. Це яскраве костюмоване дійство, де діти поринають у казку, демонструючи акторський талант, спортивні навички та яскраві костюми. На виступи збираються цілі родини та знайомі діток. 

Тож, справді, можна шукати багато «проти» великого спорту, а можна знайти школу, яка допоможе розкрити потенціал вашої дитини, подарувати друзів та улюблене заняття всього життя.

Фото школи фігурного катання Bauer School

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!