Вірус не ходить у вихідні

3472 0
Складається враження, що в Україні вводять обмеження, аби просто щось зробити.
фото: Роман Симович

фото: Роман Симович

Від березня карантин завдав чимало шкоди усім рестораторам та власникам закладів харчування. Їм довелося змінювати бізнес, переформатовувати роботу. Лише з осені ситуація почала «вирівнюватися» – принаймні, робота перестала бути збитковою. Та так званий карантин вихідного дня, що хочуть запровадити вже з цього тижня, може знову завдати непоправної шкоди бізнесу. Власниця кафе-пекарні «Кримська перепічка» Оксана Новікова вважає, що карантин вихідного дня не може покращити ситуацію із захворюваністю на Covid-19, тож дії уряду їй незрозумілі.

Читайте також: Карантин вихідного дня для ресторану – це як ампутувати ноги, але по шию

Одна річ, коли нас всіх відправляли на повний карантин, а інша – коли обмеження діють лише на вихідні. Мені незрозуміло як працювати, як поводитися, чого чекати і навіщо взагалі влада робить все це. Наразі невідомо, як це відіб’ється на нас, але точно будуть збитки.

Ми тільки зараз вийшли на беззбитковість, про прибуток взагалі не йшлося, а тут – нова невідомість. Мабуть, доведеться знову працювати лише на виніс, як це робили в час весняного і літнього карантину, коли ми були на межі виживання – були змушені скоротити персонал та працювати у збиток. Як буде цього разу, важко спрогнозувати, адже не знаємо, якою буде відвідуваність: на вихідних до нас приходив один контингент людей, а у будні – інший.

Читайте також: Чому за дотримання карантину перш за все відповідальна влада

Розумію, що захворюваність збільшується, але карантин вихідного дня точно не змінить і не вирішить ситуації. Це нонсенс. Хіба вірус ходить лише у вихідні? Складається враження, що в Україні вводять обмеження, аби просто щось зробити. Це подібне до того, як навесні позачиняли всі парки. Тоді люди озлобилися і знову буде так само – з’явиться агресивність та озлобленість.

Читайте також: Доведеться звільняти працівників або закриватись. Як карантин вихідного дня відіб'ється на кінотеатрах

Замість того, щоб привчити людей носити маски, почати їх належно тестувати, вкладати гроші з коронавірусного фонду туди, куди потрібно, чи створювати нові ліжко-місця з киснем, уряд вигадує. І це огидно.

Певно, думали, що засунуть голову в пісок і воно само мине. А воно не минулося.

Читайте також: Скорочення персоналу і «дурниця уряду». Львівські ресторатори вийдуть на протест проти нового карантину

Карантин вихідного дня призведе до одного – бізнес знову зазнає збитків, його знову намагаються позбавити можливості заробити, хоча чимало бізнесових структур неодноразово долучалися до закупівлі кисневих концентраторів та необхідного обладнання для лікарень.

Вважаю, що хто хоче вберегтися, той і так сидітиме вдома. Дуже сподіваюся, що карантин вихідного дня таки не введуть, але, на жаль, знаємо, що у нас в країні може відбутися все, що завгодно.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!