Я змінилася заради своєї дитини

6195 0
Здається, що це було так давно, коли мені сказали, що в Олекси – синдром Аспергера (високофункціональний аутизм). Я не знала, що з цим робити. Куди йти? Як поводитися? Закрити на це очі? Впасти у великий розпач?
фото: Соломія Чубай/FACEBOOK.COM

фото: Соломія Чубай/FACEBOOK.COM

А потім якось глянула на нього – і мені захотілося його врятувати, йому ще не було трьох. І ми почали працювати, заняття в центрі "Коло сім'ї", величезна робота вдома і титанічна праця над собою. Я змінилася заради своєї дитини і за це Олексі дуже вдячна. Адже йому було потрібно так мало і водночас так багато: Любов, прийняття і бути почутим.

Він розповідав мені про свою Планету, а я розповідала про свою. І намагалася показати йому, що тут цікаво, що тут красиво і що головне – це бути добрим і вміти постояти за себе, і брати любов, і давати любов.

Читайте також: Як з іншої планети. Соломія Чубай про виховання сина із аутизмом

Йому цього року буде дев'ять. Він ходить у звичайну школу. Має друзів. Займається робототехнікою, любить фанк і не любить читати, любить бавитися у різні ігри на телефоні. Любить кока-колу і картоплю-фрі, млинці з шоколадом, – більше він нічого не їсть. Він іноді сміється, як робот, а іноді в нього пробивається цей такий приємний вухові дзвінкий сміх. І я плачу, коли чую його, від щастя, бо моя дитина – щаслива і люблена :)

2-ге квітня – Всесвітній день інформування про аутизм.

Оригінал допису

Соломія Чубай,
мама дитини з аутизмом,
співачка, мисткиня

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!