Чого потребують туристи з Саудівської Аравії на Львівщині. 7 спостережень

43234 0
Не варто вивіски перекладати арабською, достатньо перекласти їх англійською. Також англійською варто ознакувати вказівники на дорогах, аби вони могли без перешкод подорожувати. Також важливо зважити, що якість їжі для них важливіша, аніж сама подача.

З Саудівської Аравії до Львова запустили рейси уже дві авіакомпанії. Flynas навіть записав промоційний ролик, чому варто побачити Львів. Чимало туристів гуляють Львовом, їдуть у Карпати. Голова комісії з питань євроінтеграції та міжнародного співробітництва Львівської облради Наталя Галецька ділиться досвідом спілкування із туристами з Саудівської Аравії, а також розповідає, про що вони позитивно відгукуються, а що треба доопрацювати, аби Львів був відкритим для них.

Читайте також: «Він теж буває різний». Дослідник розповідає про іслам, якого ми не знаємо

Мала можливість приймати з приватним візитом поважних гостей з Саудівської Аравії, тому вирішила поділитись кількома особистими суб'єктивними враженнями. Передусім зазначу, що, на моє переконання, будь-який туризм має базуватись на засаді взаємної поваги до культури як приймаючої сторони, так і гостей (тому будь-які правила поведінки слід перекласти англійською мовою та вивісити на видному місці). Також такі візити в майбутньому посприяють зростанню експорту в СА, якщо, звісно, ми правильно використаємо цей шанс.

Мова

Я помітила тренд перекладу на арабську, але у 80% випадків якісної англійської достатньо. Більшість людей, які приїжджають, – це освічені і заможні люди, які часто подорожують. Тому перекладіть меню та усю важливу інформацію англійською і буде достатньо.

Транспортування

Туристи з СА дуже часто готові взяти машину в оренду та водити самостійно, але їм бракує якісних вказівників англійською (особливо по дорозі в Карпати). Також готові їздити з водієм, при цьому важливо, щоб машина була досить великого розміру (багато багажу) та охайна. Водій може і не знати англійської, але якісь базові фрази варто вивчити.

Готелі

В цілому, я чула позитивні відгуки про наші 5-зіркові готелі і про рівень обслуговування.

Харчування

Гості з СА цікавляться нашою місцевою кухнею. І тут є два важливі моменти, окрім меню англійською. По-перше, гарний вибір безалкогольних напоїв, а по-друге, чітка вказівка про наявність свинини/смальцю у страві. Якість їжі важливіша, ніж подача. Дуже смакують наші ягоди (малина, чорниця, навіть смородина) і солодке. Загалом досвід перебування у різноманітних рестораціях Львова позитивний.

Покупки та ціни

Не підвищуйте ціни для іноземців, вони це помічають. Натомість краще дайте їм візитку англійською мовою з вказівкою, де можна ознайомитись з вашим асортиментом. Популярні традиційні моли – «Форум», «Вікторія Гарденс», «Кінг Крос Леополіс». І тут мені трохи сумно, бо у нас на Львівщині немає молу лише українських товарів. Також дуже цікавляться нашими чаями, ягодами – тут коротка довідка англійською мовою про властивості того чи іншого продукту тільки сприятиме.

Атракції

Карпати, річки, клімат. Обожнюють наш дощ. Тому комфортабельні трансфери до карпатських курортів із заїздом в місцеві цікавинки по дорозі (водоспади тощо) – треба розвивати.

Безпека

Позитивно відзначили відсутність поліції на вулицях – це ознака безпеки. Обожнюють вечірні прогулянки містом, тому гарне освітлення у місті є важливим. Але також серед туристів поширена інформація про факти крадіжок – тут треба попрацювати правоохоронцям. Туристи обмінюються інформацією між собою, тому негативна інформація поширюється дуже швидко, та і позитивна теж – інформація про гарні ресторани, готелі тощо.

Чим приваблює Україна та Львів зокрема туристів із Саудівської Аравії, читайте у матеріалі на Тvoemisto.tv.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv запустило англомовну версії сайту для іноземців у Львові – Lviv NOW. Тут можна прочитати переклади новин зі сайту «Твоє місто» та еклюзивні матеріали про життя, історію, культуру та бізнес Львова англійською мовою. 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!