Як погода керує Львовом і громадським транспортом

6697 2
Жодна людина не може звільнити людину, яка не може перевірити рухомий склад.
Фото: alltransua.com

Фото: alltransua.com

Звичайна гроза зранку у Львові означає, що зароблять таксисти та заправки, а пасажири рейкового електротранспорту запізняться. Львівський приватний підприємець Адріан Шевчук розмірковує, що ця закономірність простежується останніх років 30, а може й більше.

Виходить, що жодна людина у Львові не владна над погодою і поломками трамваїв.

Жодна людина не може перевірити на справність рухомий склад перед початком зміни. (Як і санітарний стан, але кого б це хвилювало взагалі).

Жодна людина не може звільнити людину, яка не може перевірити рухомий склад.

Жодна людина не може зробити внутрішній аудит підприємства, виявити дефіцит (чи може профіцит?), фінансування підприємства, і сказати депутатам і міському голові, що 2-3 маршрути можна експлуатувати, а на інші потрібно запустити підмінні автобуси, поки трамваї, поступово, не пройдуть капіталку, і будуть їздити вчасно і без поломок.

Жодна людина не дала відповіді, за скільки часу стара колія і мережа на 3-му маршруті «вб'є» берлінські «Татри».

Жодна людина не може запросити «варяга» з Чехії чи Прибалтики, чи Польщі, який принаймні спробує порозганяти тих, хто звик трактувати комунальний транспорт як явище природи, малопрогнозоване, придатне, здебільшого, лише для пільговиків і «зайців». Який підніме зарплати утричі, а вимоги вп'ятеро.

Жодна людина не може сказати меру і депутатам, що громадський транспорт має дофінансовуватися,  бути адекватною альтернативою автомобілю, а не безсистемним явищем (системність лише у рейках).

Жодна людина не може запропонувати фінансувати громадський транспорт за кошти від паркування і евакуації неправильно припаркованих авто.

Але всі отримають транспортний колапс, коли знову піде дощ або 1 вересня. Як і завжди.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Колонка підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
14 Серпня, 2019 16:30
666 ... ціна проїзду в тому метро буде настільки "ринковою" , що тарифи на опалення видаватимуться просто смішними ...коли в укранські(?) змі вкидаються (для обговорення) отакі "сюжети" , завжди за ними настає конкретний "шухер" ... то ж , готуймось , бо ми того варті ... Слава Україні ! ...
14 Серпня, 2019 15:49
Невідомий І як і завжди головний архітектор буде казати розвивайте трамваї а метро нам не потрібно :)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!