Хресна дорога вулицями древнього Єрусалиму. Влог зі Святої Землі

5351 0
Зануритися в атмосферу древнього Єрусалиму, пройти його вузенькими вуличками на гору Голгофу до храму Воскресіння Господнього – головної святині християнського світу.
Фото: Ігор Цмок

Фото: Ігор Цмок

Журналіст медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Бабенчук на початку осені торік їздив зі Львова на Святу Землю разом із Паломницьким центром «Рафаїл» та ще кількома сотнями львів’ян. На сайті Tvoemisto.tv можете переглянути інші влоги зі Святої Землі, зокрема церкву Pater Noster, де Ісус навчив своїх учнів молитви «Отче наш», місце де народився Ісус Христос, – Вифлеєм. Як паломники занурилися у води знакової для християнства ріки – Йордану. Тепер запрошуємо пройти разом з прочанами Хресну дорогу на гору Голгофу у Єрусалимі.

Читайте також: Зі Львова в Ізраїль. Як потрапити у місце зустрічі трьох релігій

Шлях пролягає вузенькими вуличками, церквами, капличками і навіть підземеллями древнього міста. Атмосферу доповнюють численні торгові ряди, не зовсім впорядкований рух транспорту і велика кількість паломницьких груп. Але, як зазначають дослідники Святого Письма, дуже подібна атмосфера панувала в часи Ісуса Христа. Оскільки події Хресної дороги історично відбувалися в час святкування єврейської Пасхи, коли до Єрусалиму з’їжджалися тисячі паломників.

Хресна дорога вулицями Єрусалиму завершується в храмі Воскресіння Господнього. Саме тут розташована гора Голгофа, яка стала частиною храму, а також Гріб Господній.

Партнерська публікація

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!