Чого я злюся на тих, хто не вірить у Covid-19

51353 0
Коронавірус є. Незалежно від того, вірите ви в нього чи ні. Він забирає життя реальних людей. Тих, які мали плани на майбутнє, сміялися і вірили, що краще ще попереду.
Фото: Інтерфакс-Україна

Фото: Інтерфакс-Україна

У Львівській обласній інфекційній лікарні учора від ускладнень коронавірусної хвороби померла 28-річна львів’янка. Як повідомила Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, супутнє захворювання (якого вона не назвала) значно ускладнило перебіг хвороби. Від Covid-19 лікувалась також родина померлої. Співзасновниця додатку для саморозвитку та медитацій Svitlo, коуч Надія Рогозіна  про біль втрати, безпечність львів'ян і небажання дотримуватися інфекційної безпеки.

Я довго вагалася, чи писати про це. Але ця новина, як грім серед ясного неба: від коронавірусу померла приголомшлива 28-річна жінка, з якою я познайомилися на навчанні і від якої аж сяяло життям та світлом.

На зараз (я порахувала) серед моїх знайомих на Covid-19 хворіють 15 людей одночасно. Дехто дуже і дуже важко.

Читайте також: У Львові розповіли деталі про 28-річну жінку, яка померла від Covid-19

Коли упродовж двох минулих тижнів ми щодня носилипередачі для близької людини в інфекційну лікарню, де лежать хворі на Covid, то кожного разу з території виносили труни. І волосся на голові ворушилося від цього.

Я злюся від безсилля, коли провізор в аптеці дає мені маску, обхопивши її голими руками. І на моє прохання дати мені чисту – ображено видає «вони все одно не стерильні».

Я злюся, коли в супермаркеті хтось підходить до мене близько з маскою під носом і щось питає.

Я скаженію, коли дитячий табір, в якому минулого року відпочивала моя донька, запускає рекламу зі словами «не можна відбирати в дітей літній відпочинок». А життя, виходить, можна?

Я злюся, коли читаю в інтернеті від цілком адекватних, як мені здавалося, людей про «це все змова» і «якби лікарі не отримували доплат, то корони не було б».

Коронавірус є. Незалежно від того, вірите ви в нього чи ні. Він забирає життя реальних людей. Тих, які мали плани на майбутнє, сміялися і вірили, що краще ще попереду.

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

І, можливо, хтось з них міг би бути живим і досі, якби ви не казали, що вам незручно дихати у масці. На апараті штучної вентиляції легень точно це робити значно важче.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!