Замазали бетоном. Хто перетворив «Арену Львів» на білого слона

3207 0
Головна проблема стадіону – не те, що його збудували, а відсутність сучасної менеджерської команди, яка вміє продавати.
Фото: 1927.kiev.ua

Фото: 1927.kiev.ua

Керівник Lviv IT Cluster Степан Веселовський вважає, що «Арена Львів» потребує не тільки добудови та зміни власника, а й нової команди менеджерів. Вони мають змінити підходи до управління об’єктом, який став найбільшим у місті convention center.

Здіймається нова інформаційна хвиля навколо того, кому має належати стадіон «Арена Львів» і хто має ним управляти. Lviv IT Cluster віддавна є найбільшим орендарем стадіону серед подій, а віднедавна – і взагалі найбільшим. Як організатор подій на стадіоні я можу зробити певні висновки.

0. Будувати стадіон було доброю ідеєю. Львову потрібна нова інфраструктура. Проблема не в самому стадіоні, а в підходах до управління ним.

1. Стадіон однозначно має перейти в комунальну власність, але перед тим його треба добудувати й здати в експлуатацію.

2. З футболом у Львові не склалося. Треба дивитись на це тверезо й реалістично: тут немає сильної команди і в наступні десять років вона не з’явиться. На стадіоні має грати не одна команда, а всі можливі – такий собі crowdfunding від футбольних клубів.

Читайте також: «Білий слон-2012». Як зробити, щоб «Арена Львів» перестала бути тягарем для бюджету

3. Стадіон – це не просто спортивна споруда. Зараз «Арена Львів» є найбільшим convention center у Львові. І якщо зараз 60% доходу стадіон отримує від івентів, потрібно пристосувати його до проведення заходів ще більше. Зараз на стадіоні майже неможливо провести одночасно спортивну подію та конференцію. А уявіть – провести дві, три, чотири невеликі конференції одночасно? А ще концерт додати? О, це виклик!

4. Стадіон щодалі руйнується. Його ніхто не ремонтує, стіни сипляться, дах протікає, всюди проявляється відсутність господаря. Цього року ми змусили замінити плитку на одному з входів у стадіон, бо стара понищилась. І знаєте що? Рештки старої плитки просто замазали бетоном. Просто, бляха, замазали! Це новозбудована споруда, звідки там той совок?

5. Необхідно сформувати сучасний кризовий менеджмент. Стадіону потрібна молода енергійна команда, яка вміє продавати, а не тільки домовлятися в чиновницьких кабінетах про державне фінансування. З команди й лідера потрібно починати.

6. Саме брак менеджменту перетворив стадіон на «білого слона», а не факт будівництва. Почніть із команди з нормальною мотивацією та можливостями, але будьте свідомі того, що з першого разу, можливо, виправити всі помилки минулого не вийде.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!