Згадаймо того хлопця, який не повернувся з бою

1949 0
Пам’ять – не просто короткотривалий емоційний спогад, це довгострокова особиста та суспільна відповідальність.
фото: Сергій Лойко

фото: Сергій Лойко

16 січня в Україні відзначають День пам’яті кіборгів, які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Перший військовий капелан при штабі АТО Андрій Зелінський каже, що наша боротьба все ще триває і не припиниться доти, доки ми пам’ятаємо про загиблих у бою.

Історія – лише текст. Зі справжнього в ній – людська дія і намір людського серця: реалізований особистий вибір, добровільне та свідоме рішення бути справжнім і жити по-справжньому. Чотири роки тому про справжність, здається, ми знали значно більше. Єдиним мостом із дня сьогоднішнього у справжність вчорашню залишається пам’ять.

Пам’ять – не просто короткотривалий емоційний спогад, це довгострокова особиста та суспільна відповідальність. Відповідальність за чиїсь мрії, за чиюсь боротьбу, за наше спільне майбуття.
Щоб усе було не марно, не даремно.

Справжня відповідальність спонукає до служіння: до щирої праці та щедрих зусиль. І меж їм і краю бути не може. Тому бій наш не стихає, боротьба не припиняється доти, доки вогником у сірих глибинах нашої припорошеної міріадами порожніх слів свідомості мерехтить пам‘ять про того хлопця, який не повернувся з бою.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!